Aslan Yaman”Zafer Partisi iktidarında Suriyelilerin Tümünü Ülkelerine Göndereceğiz”
05.05.2022
Kişi Okumuş
0 Yorum
‘Kimseye peşkeş çekilemez ülkemiz’
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman Sakarya İl Başkanlığında basın toplantısı gerçekleştirdi. Hande Karacasu’nun 3 Mayıs’ta gözaltına alınmasının rezalet olduğunu vurgulayan Yaman; ‘ Tarihin denk gelmesi özellikle bilerek getirilmiş, Türk milletine karşı meydan okumadır ama biz günü geldiğinde hesabını soracağız.’ dedi.
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman , tarihteki büyük göçlerin jeopolitik neticeler doğurduğuna işaret ederek “Ülkelerin parçalanmasına yol açtı” şeklinde konuştu.
*Ülkemizde son 10 senede dünyanın en büyük göçü meydana geldi. 5 milyon 300 bin sığınmacı Suriye’den, 1 milyon 500 bin civarında sığınmacı da Afganistan, Irak, İran ve Pakistan’dan geldi. Afrika ülkelerinden gelenlerle sığınmacı sayısı 8 milyonu aşıyor. Öte Yandan, Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde de 3 milyondan fazla insanı besliyor. Bunun Türkiye’ye maliyeti, bir ay öncesinin rakamıyla 100 milyar doları geçti. *Türkiye’deki sığınmacıların çok büyük bir bölümü İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’da yerleşmiş vaziyette. Sanki Türkiye’yi ikiye ayıran bir hat üstüne yerleşmişler. Kilis’te sayısal üstünlük Suriyelilerde. Kısa süre sonra Hatay ve Kilis’in kaderini paylaşacaklar.
1 YIL İÇERİSİNDE GÖNDERECEĞİZ
Kamuoyu araştırmalarında %90 sığınmacılar gitsin istiyor vatandaş ama bazıları kabadayı gibi göndermeyeceğiz şeklinde açıklamalarda bulunuyor diyen Yaman; ‘İktidara geldiğimiz ilk gün sığınmacıları 1 yıl içerisinde göndereceğiz. Bazıları 15 günde dönüyor, 15 gün önce göndermeyeceğiz kardeşimiz diyor sonra göndereceğiz hazırlıklar yapıyoruz diyor kuyruğu sıkışmış gibi. Burada bir İslam Devleti kurmaya çalıştırlar ama Türk milleti buna izin vermez. Bu ülke için dedelerimiz 30’lu yaşlarını görmedi , şimdi gel bu ülkeye yerleş mi diyeceğiz , kimseye peşkeş çekilemez bizim ülkemiz.’ ifadelerini kullandı.

DAYANILMAZ HALE GELECEK
*Suriyelilerin doğum oranı Türk vatandaşlarının üç katı. Önümüzdeki senelerde daha da artacağı anlaşılan küresel ısınma kaynaklı göçlerle yükümüz daha da ağırlaşacak ve hiç dayanılmaz hale gelecek. * Dünya tarihi boyunca tüm büyük göçler, jeopolitik neticeler doğurdu. Ülkelerin parçalanmasıyla neticelendi. Bugün Türkiye, hızla bu hatta kayıyor. Biz de Zafer Partisi olarak ülkemizin geleceğinin Suriye’ye, Afganistan’a, Irak’a benzememesi için Anadolu Kalesi ismini verdiğimiz projemizle modern tarihin en büyük geriye göç çalışmasını organize etmiş vaziyetteyiz.
*2023 seçimleri bir referandum olacak ve ana konu ‘sığınmacılar kalacak mı, gidecek mi?’ olacak. ‘Gönüllü gidecekler’ diyerek Türk halkını kandıran partiler, ‘Gerekirse zorla tamamı gidecek’ diyen Zafer Partisi. Türk halkı bu iki seçenek arasında seçimini yapacak.
EN KÖTÜ SENARYO DEĞİL *Türkiye’nin geleceğinin nasıl biçimleneceğini gösterme açısından, ‘en kötüsü’ olmayan bir seçenek Hande Karacasu tarafından filmleştirilmişti. Daha kötü senaryoları yaşayabiliriz.
*Emniyet Genel Müdürlüğü ‘siber tarama’ yaparken bu filmi gördüğünü ve Hande Karacasu’yu gözaltına aldığını açıkladı. Siber taramanın Anayasa’ya aykırı olduğuna ilişkin, Anayasa Mahkemesi’nin kararı var.
*İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile halkı yanlış yönlendirdi. Sığınmacı sayısını açıklamak suç değildir. Ben sığınmacı sayılarını toplam rakam olarak açıklıyorum. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da 9 milyon Suriyeli beslediğimizi söylüyorlar.
İlgili Terimler :
YORUMLAR


