MSB KÖTÜ HABERİ DUYURDU:4 ŞEHİT, 2 YARALI

11.09.2022

Kişi Okumuş

0 Yorum

MSB KÖTÜ HABERİ DUYURDU:4 ŞEHİT, 2 YARALI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

Bir 1 kişi ve oturuyor görseli olabilir

ŞEHİT ATEŞİ MERSİN’E DÜŞTÜ
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın şehadet haberi, Mersin’deki ailesine verildi.
Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve askeri yetkililer, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın şehadet haberini, merkez Toroslar ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi’nde yaşayan babası Orhan ve annesi Ayşe Yıldırım’a verdi. Haberin ardından şehidin babaevinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevreye Türk bayrakları asıldı. Taziye çadırına giden ailenin yakınları ve komşuları da başsağlığı dileklerini iletti.
Yıldırım’ın Mersin’de askerden önce lisanslı futbolcu olduğu öğrenilirken, bugün kentte yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.
Bir 1 kişi, ayakta ve göl görseli olabilir
NİĞDE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu’nun (26) acı haberi, Niğde’deki ailesine ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Borlu’nun şehadet haberi, memleketi Niğde’nin Değirmenli beldesi Yukarı Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Bekar olduğu öğrenilen şehit Borlu’nun babaevinin bulunduğu sokak, Türk bayrakları ile donatıldı.

Bir 2 kişi ve açık hava görseli olabilir
GÖKHAN AĞIL’IN ŞEHADET HABERİ ANNESİNE VERİLDİ
Piyade Komando Astsubay Kıdemlı Çavuş Gökhan Ağıl’ın İstanbul’da yaşayan babası Ziya Ağıl’a askeri yetkililer tarafından haber verildi. Şehidin Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan annesi Nuran Yıldız’a ise şehadet haberi Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ile askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Turhal Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin bugün ikindi namazına müteakiben Turhal şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.
Bir 1 kişi ve açık hava görseli olabilir
OSMANİYE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Uzman Çavuş Fatih Kalkan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fatih Kalkan, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Kalkan’ın şehadet haberi, Osmaniye Garnizon Komutan Yardımcısı Yarbay İlkay Gül tarafından Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki eşi Gülkan Kalkan’a ulaştı. Kalkan’ın 3 aylık Yaren isminde çocuğu olduğu, anne-babasının ise Malatya’da yaşadığı öğrenildi. Şehadet haberinin ardından Kalkan’ın evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin ne zaman ve nereye defnedileceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Resim

ŞEHİT SAYISI 3’E ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde arama tarama faaliyeti esnasında terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 4 askerden 1’inin şehit olduğunu açıkladı.

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen 4 kahraman silah arkadaşımızdan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ,Piyade Uzman Çavuşlarımız Harun Yıldırım ,, Fatih KALKAN, Savaş Borlu’ya Cenâb-ı Allah’tan rahmet,kederli ailelerine sabır ve başsağlığı,yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.Milletimizin başı sağolsun.

Soner Ekşioğlu

Milli Yol Partisi Sakarya İl Başkanı

İlgili Terimler :

YORUMLAR