Yöresel Ürünler Festivali damakları tatlandırdı
23.10.2020
Kişi Okumuş
0 Yorum
Yöresel Ürünler Festivali damakları tatlandırdı
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Sakaryaspor’a destek amacıyla düzenlenen 1. Yöresel Ürünler Festivali, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
- Yöresel ürünler Festivali devam ediyor
- Anadolu Kervanı devam ediyor
- Donatım Park Öğretmenevi önünde Türkiye’nin her yöresinden baklavalar künefeler peynirler baharatlar mutfaklarımızda lezzet getiriyorlar Yarın hamsi tava günü hamsi şölenine tüm Sakarya halkı davetlidir
Donatım Park Öğretmen evi Yanında kurulan 85 tezgahta 81 ilin yöresel ürünlerini bir arada görme fırsatı bulan vatandaşlar, organizasyon alanında kurulan festival çadırında ise Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlendi.Festival alanında, Trabzon kuymak peynirinden tereyağına, Kayseri pastırmasından Erzurum cağ kebabına, Antep baklavasından Hatay künefesine kadar 81 ilin birçok farklı ürünleri vatandaşların beğenisine sunuluyor.
“Vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösteriyor”
Festivalin organizatörü Metin Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakaryaspor yararına yapılan programa 81 ilden yöresel ürünler getirdiklerini söyledi.Festivalde yöresel ürünlerinin vatandaşların beğenisine sunulduğunu ifade eden Şentürk, “Afyon Kaymağı,Lokumu ,Peynirimiz, sucuğumuz, pestili, Hatay künefemiz ,baklavamız gibi birçok çeşitli kaliteli ve organik ürünlerle buradayız.” dedi.


Şentürk, festivalin 10 gün süreceğini aktararak, vatandaşları Sakaryaspor’u desteklemek amacıyla fuara davet etti.
Vatandaşların festivale ilgi gösterdiğini dile getiren Şentürk, “İstediğimize ulaştık gibi. Katılım tabii ki çok olursa daha güzel olacak. Pandemi önlemlerimizi aldık.
Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Festivalimiz 2 Kasım’a kadar sürecek” diye konuştu.

















YORUMLAR


