MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ… “ÇALINAN TOPRAK FİLİSTİN”
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ…
“ÇALINAN TOPRAK FİLİSTİN”
Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini, kamuoyunun yakından takip ettiği konu ve konuk ile
“Çalınan Toprak Filistin” başlıklı programla gerçekleştirdi. İstanbul’da düzenlenen etkinliğin konuğu; tarihçi, araştırmacı-yazar ve program yapımcısı Mustafa Armağan oldu.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan,moderatörlüğünü Ali YENER’in yaptığı,programın açılış ve selamlama konuşmasını, Milli Tarih Platformu Başkanı Osman Uçar yaptı. Konuşmasında Filistin davasının tüm İslam dünyasının köklü bir meselesi olduğunu vurgulayan Uçar; tarihi doğru anlamanın, bugünkü mücadeleye ışık tutacağını ifade etti. Tarihin karanlık noktalarını aydınlatmanın milli bir görev olduğunu belirten Uçar, Filistin’in dünü ile bugününe dair şuurun diri tutulması gerektiğine dikkat çekti.
Filistin’e Dair Tarihi Gerçekler Masaya Yatırıldı;
Yoğun katılımla gerçekleşen konferansta Mustafa Armağan; Yahudi göçü dalgalarını, “Filistinliler toprak sattı mı?” sorusunun tarihi arka planını ve Sultan II. Abdülhamid Han’ın Filistin hassasiyetini belgelerle anlattı. Sultan II. Abdülhamid Han’ın siyonist planlara karşı sergilediği kararlı tutumu ve eylemleri detaylandıran Armağan, Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı’ndaki Nablus ve Filistin cephelerinde yaşadığı kayıpların perde arkasına ışık tuttu.
Konferansta ayrıca, Millî Görüş Lideri ve merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Siyonizm’in amaçlarına yönelik tarihsel tespitleri ve uyarıları da geniş bir çerçevede ele alındı.

Plaket Takdimi
Katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümünün ardından, Milli Tarih Platformu Başkanı Osman Uçar, değerli katkılarından dolayı Mustafa Armağan’a bir teşekkür plaketi takdim etti. Program sonunda kitapseverler, Mustafa Armağan’ın kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.
Milli Tarih Platformu yönetimi, başta ana konuşmacı Mustafa Armağan olmak üzere, salonu dolduran sivil toplum kuruluşu (STK) ve siyasi parti temsilcilerine, platform üyelerine ve tüm vatandaşlara yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Yapılan açıklamada, “Milli Tarih Platformu olarak yeni dönemde de konferans ve çalışmalarımızla tarihi aydınlatma ve şuurlandırma faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
BENZER HABERLER
-
“Kaynarca Aziz Duran Parkı ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun”
-
Macera Park’ta uluslararası buluşma
-
KOSGEB’in KOBİ’ler İçin “Destek ve Dönüşüm” Toplantısı SATSO Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
-
Serdivan’da Altyapı Yatırımları Değerlendirildi
-
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ… “ÇALINAN TOPRAK FİLİSTİN”
-
Türkeş Sakarya’ya geliyor Esnafla buluşup bayrak mitingine davet edecek

