Sakarya Yerel Kültür Derneği “18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun”
18.03.2025
Kişi Okumuş
0 Yorum

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, “Çanakkale millet olarak bizim ebedi kardeşliğimizi yansıtır” ifadesini kullandı.
Başkan İbrahim Şahin mesajında “Millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü anıyor, Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Başkan İbrahim Şahin tarihte eşine çok az rastlanan, azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı bu büyük destanın, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseri olduğunu belirterek, Çanakkale’de milletin erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, çalışanıyla, işvereniyle tek vücut olup düşmana geçit vermediğini hatırlattı.
Şahin , bu mücadelesi ile Türk milletinin tüm mazlumlara umut olduğunu, sömürge altındaki birçok ülkenin, Çanakkale’den ve daha sonra İstiklal Harbi’nden aldıkları ilhamla kendi mücadelesini başlattığını ifade etti. “Çanakkale millet olarak bizim ebedî ve ezelî kardeşliğimizi ifade ettiği kadar, bulunduğumuz bölgenin de kader ortaklığını yansıtır, sembolleştirir” diyen Şahin şunları kaydetti:
“Gönül coğrafyamızın dört bir yanından gelerek Anadolu’nun müdafaası için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerin her bir ferdine Allah’tan rahmet diliyoruz. Çanakkale’de yazılan destandan alacağımız dersler var. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir. Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”
İlgili Terimler :
YORUMLAR