Sakarya Sivil Toplum Platformu SASKİ’ yi Ziyaret etti.

SASTOP SASKİ’ yi Ziyaret etti.
SASTOP’tan Su tasarrufu çağrısı Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) olarak şehrimizin Su alt yapısına dair görüşmeler yapmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediye’si su ve kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Yiğit Turan’ı ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında, su altyapısı Projeleri, su kaynaklarının korunması ve geri dönüşüm konularında detaylı değerlendirmelerde bulunduk. Ziyarete Sastop Göl Komisyonunu temsilen 2022-2004 Baro Başkanı Ü.Önder Döker, Geçen Dönem Şeker İş sendikası Sakarya ŞB. Başkanı Oğuz Kalay, Geçen Dönem Adapazarı Ziraat odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gülsen Öziş , Geçen Dönem tabipler odası Başk. Dr. Dursun Bostancı, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar ve Reydal Turizm Yön. Kur. Başk, Salim Çelikörs eşlik etti.
Lamellalı Çökeltim Sistemi; Ziyaretin Başında, Saski Genel Müdürü Yiğit Turan ,şehrin su kaynakları üzerindeki yükü hafifletecek ve yüksek bulanıklık değerine sahip suların sağlıklı bir şekilde geri dönüştürülmesini sağlayacak Lamellalı Çökeltim sistemi hakkında bilgi verdi. Proje Sakarya’nın su kaynakları üzerindeki yükü hafifletecek. SASTOP heyeti olarak bu projeyi son derece olumlu bulduğumuzu ve Sakarya’nın su geleceği için büyük bir adım olduğunu ifade ettik.

Sapanca Gölünü koruma çalışmaları toplantıda, Sakarya’nın en önemli içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü ile ilgili endişelerimizi de dile getirdik. SASKİ’nin gölü korumak için başlattığı projelerin bu endişelerimizi giderdiğini görmek bizleri rahatlattı. Ayrıca Sapanca Gölü’nü besleyen derelerin düzenli olarak denetlendiğini öğrendik. SASTOP Olarak vatandaşlarımızı su tasarrufu yapmaya teşvik etmeyi sürdüreceğiz.
Kolektör hattı ve su arıtma projeleri bir diğer önemli konusu ise Sapanca Gölü çevresine inşa edilecek 10 Kilometrelik kolektör hattı oldu. Bu hattın tamamlanmasıyla, göl atık suyun olumsuz etkilerinden korunarak doğal yapısı muhafaza edilecek. Ayrıca SASKİ’nin suyun geri dönüşümü konusundaki hassasiyeti gündeme geldi. Bu doğrultuda atılan adımların toplumun her kesimi tarafından ilgiyle takip edilmesi bizleri memnun ediyor. Yakın zamanda hayata geçirilmesi düşünülen kolektör hattı, Arıtılmış Atık Suların yeniden kullanımı ve 500 milyon liralık içme suyu hatlarının güçlendirilmesi çalışmaları ile şehrimizin içme suyu geleceğini garanti altına alınacak olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Vatandaş olarak ta ilerideki yılları göz önüne alarak su tasarrufunu görev edinmeliyiz.
Sakarya Sivil Toplum Platformu ( SASTOP ) olarak şehrimizin alt yapısını güçlendirecek ve doğal kaynaklarımızı güçlendirecek ve doğal kaynaklarımızı koruyacak yatırımlar yaptığı için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’a ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yiğit Turan’a teşekkür ediyoruz.
Sakarya’mızın Nüfusunun her geçen gün artması ve vatandaşların bilinçsiz su kullanması dolayısıyla su sarfiyatlarının azaltılması için belediyelerimizin yaptığı çağrılara kulak vererek tasarrufu bir görev edinmeliyiz. Halk olarak su tüketimini azaltmak amacıyla her türlü tasarrufu yapmak mecburiyetinde olduğumuzu da geleceğimiz için hatırlatmak isteriz. SASTOP Sakarya Sivil Toplum Platformu.

BENZER HABERLER

-
Muzaffer Kabacan Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı seçildi
-
Başkan Hüdaverdi Bahadır”Anneler, Yeryüzündeki En Büyük Merhamet Temsilcileridir”
-
Oğuz Can Curoğlu’ndan Anneler Günü Mesajı: “Anneler, Toplumsal Dayanışmanın En Güçlü Temelidir”
-
Burçin Şahindur:“Annelerimiz Geleceği Yetiştiren En Büyük Güçtür”
-
Başkan Osman Çelik’ten Anneler Günü Mesajı: “Toplumun En Güçlü Mimarı Annelerimizdir”
-
Sakarya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Kurulunda 3 adayın listeleri

