Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’dan ‘mutlak butlan’ açıklaması: “Söz de karar da milletindir”
CHP hakkında verilen “mutlak butlan” kararına bir tepki de Mahmut Arıkan’dan geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, siyasi partilerin geleceğinin mahkeme salonlarında değil, demokratik süreçler ve millet iradesiyle belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hakkında verilen mutlak butlan kararının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir değerlendirmede bulundu. Arıkan, siyasi partilerin geleceğinin mahkeme salonlarında değil, demokratik süreçler ışığında halk tarafından tayin edilmesi gerektiğini vurguladı.
“DEMOKRASİMİZDE ONARILAMAZ YARALAR AÇAR”
Türkiye siyasi tarihinde siyaseti ve siyasi partilerin geleceğini her zaman milletin vicdanının ve iradesinin belirlediğine dikkat çeken Arıkan, yargı eliyle siyasi partilerin güvencesiz hale getirilmesinin ülkenin demokrasisi açısından onarılamaz yaralar açacağını ifade etti. Siyaset kurumunun yargısal müdahalelerle dizayn edilemeyeceğinin altını çizen Arıkan, hukuki süreçlerin siyasi alanı daraltmaması gerektiğine işaret etti.
Kılıçdaroğlu, yayımladığı videoda CHP içerisinde dönen tartışmalara yönelik ifadeler kullanılmıştı. Kamuoyunda ‘mutlak butlan’ davası olarak bilinen dosyanın istinaf incelemesi sürerken CHP’ye yeniden ‘arınma’ çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, CHP yönetimine eleştirilerde bulunmuştu.
“GELECEĞE SANDIKTA KARAR VERİLİR”
Değerlendirmesinde demokratik teamüllere ve seçim mekanizmasına dikkat çeken Saadet Partisi Lideri, partilerin geleceğine mahkeme salonlarında değil, doğrudan millet iradesiyle sandıkta karar verilebileceğini belirtti. Arıkan, mutlak butlan kararına yönelik eleştirisini ve demokrasi vurgusunu “Söz de, karar da, mühür de milletindir” ifadeleriyle tamamladı.
-
Peyzaj ve bahçe sanatında binlerce konsept Sakarya’da 9. kez vitrine çıkıyor
-
Büyükşehir’in minik yıldızları Kocaeli’den 19 madalya ile döndü
-
AKM, AFA, Bilim Merkezi ve Şehir Kütüphanesiyle parlayan Sakarya’nın en büyük aktörü gençler olacak
-
SEDAŞ Çalıştayında Operasyonel Süreçler ve 2026 Hedefleri Değerlendirildi
-
Sapanca’da Yağmur Altında Tiyatro
-
Murat ve Büşra gerçekleşen muhteşem bir düğün töreni ile dünya evine girdiler.
