Kutsal Emanetler Sergisi Serdivan’da Yoğun İlgi Gördü
Kutsal Emanetler Sergisi Serdivan’da Yoğun İlgi Gördü
Serdivan Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kubbealtı Sergi Salonu’nda 4-12 Temmuz tarihleri arasında ziyarete açık kalan “Osmanlı’nın Mukaddes Emanetleri” sergisi, yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı. İslam tarihi açısından büyük manevi değere sahip emanetlerin yer aldığı sergi, dokuz gün boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Sakarya ayağında gerçekleştirilen sergi, kültürel miras ile manevi değerleri aynı çatı altında buluşturdu. Ziyaretçiler, hem İslam tarihinin önemli emanetlerini yakından görme hem de manevi atmosferi yerinde deneyimleme fırsatı buldu. Her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiği organizasyon, festival süresince Serdivan’ın önemli kültür duraklarından biri oldu.
Manevi Değeri Yüksek Eserler Ziyaretçilerle Buluştu
Sergide; Kâbe örtüsü (Kisve-i Şerif), Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Sakal-ı Şerifi, Kur’an-ı Kerim ile Osmanlı döneminden günümüze ulaşan birçok kıymetli eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Asırlardır büyük bir hassasiyetle muhafaza edilen bu kıymetli emanetler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelenirken, sergi manevi yönüyle de büyük beğeni topladı.
Dokuz gün boyunca açık kalan sergi, vatandaşlara tarihi ve manevi değeri yüksek eserleri yakından görme imkânı sunarken, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen önemli etkinliklerden biri olarak tamamlandı. Kubbealtı Sergi Salonu’nda oluşan yoğun ziyaretçi ilgisi, organizasyonun gördüğü teveccühü bir kez daha ortaya koydu.
Başkan Çelik’ten Teşekkür
Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, sergiye gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyona katkı sunan herkese ve sergiyi ziyaret eden vatandaşlara teşekkür etti.
Başkan Çelik, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kültürel ve manevi değerlerimizi yaşatan etkinlikleri hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Sergimize ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
-
Türkiye Emekliler Derneği Adapazarı Şube Başkanı Yaşar DURSUN ‘dan önemli açıklama
-
Başkan Yazıcı: Sel Mağdurları Yalnız Bırakılmamalı
-
Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türk Milleti Basın Toplantısında Türkiye gündemini değerlendirdi.
-
SATSO 2026-2030 Dönemi Yönetim Kurulu, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu Seçimleri 24 Ekim’de Gerçekleşecek
-
KAGİDER’den kadın girişimciler ve satın almacılar arasında 1.300 görüşmeyle yeni iş fırsatları
-
200 Hanenin Tüketimine Eşdeğer Kaçak Elektrik Kullanıldığı Belirlendi













