AK Parti’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Yusuf Alemdar oldu.

AK Parti’de yarın Ankara ATO Kongre Merkezi’nde yapılacak aday tanıtım toplantısında şok bir gelişme yaşandı.

AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ekrem Yüce’nin açıklanması bekleniyordu. Hatta kararın il teşkilatına tebliğ edildiği bile iddia edilmişti.

Ancak akşam saatlerinde bir gelişme yaşandı.

 Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Yarın ATO Kongre Merkezi’nde yapılacak aday tanıtım toplantısı öncesinde AK Parti’de aday değişti ve Yusuf Alemdar aday olarak gösterildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak Perşembe günü yapılacak aday tanıtım toplantısında Yusuf Alemdar’ın adını açıklayacak.

 

1966 yılında Trabzon’da doğdu. Lisans öğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Uzun yıllar ticaret ile meşgul olduktan sonra 1988 yılında aktif siyasete girdi. 2001 yılında AK Parti Sakarya İl kurucu yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında AK Parti Sakarya İl Başkanı seçildi ve bu görevini 2009 yılına kadar devam ettirdi. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde de Serdivan Belediye Başkanı seçilen Alemdar, evli ve 2 çocuk babasıdır.