Zonguldak maden ocağında Murat Kaya, Murat Bölükbaşı ,Recep Çolakoğlu hayatını kaybetti
Zonguldak maden ocağında Murat Kaya, Murat Bölükbaşı ,Recep Çolakoğlu hayatını kaybetti
Zonguldak maden ocağında ölü sayısı 3’e çıktı
Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada mahsur kalan son işçinin cansız bedenine ulaşılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıktı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki bir maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından, ocakta mahsur kalan son işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Bu elim olayda hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi.
Olay, sabah saatlerinde Demir Madencilik’e ait maden ocağında metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen grizu patlamasıyla başladı. Patlama sonrası ocakta bulunan 8 işçiden 7’si kurtarılarak hastanelere sevk edildi. Yaralı işçilerden Murat Bölükbaşı ve Recep Çolakoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, durumu ağır olan Cemal Arslan (45) ve Okan Dinçer (45) Ankara’ya nakledildi. Vücudunda yanıklar bulunan Ercan Akdal (40) ve kafa travması geçiren Soner Dinçer (34) Atatürk Devlet Hastanesi’nde, iki ayağında da kırıklar bulunan Kurtuluş Elmas (38) ise Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı.
Patlamanın ardından ocakta mahsur kaldığı belirlenen Murat Kaya’ya ulaşmak için ekipler yoğun bir çalışma başlattı. Yaklaşık bir buçuk saat süren arama kurtarma faaliyetleri sonucunda Kaya’nın cansız bedenine ulaşıldı. Kaya’nın naaşı, bulunduğu yerden çıkarılarak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu son gelişmeyle birlikte olayda hayatını kaybeden işçi sayısı üçe ulaştı. 3 işçinin yaşamını yitirdiği, 5 işçinin ise yaralandığı patlamayla ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi.
EDİTÖR NOTU
Gelik, Zonguldak ilinin Kilimli ilçesine bağlı bir beldedir.
BENZER HABERLER
-
Ferrero Değerli Tarım Programı COP31 Sürdürülebilir Dönüşüm Ödülü’nü kazandı
-
Zonguldak maden ocağında Murat Kaya, Murat Bölükbaşı ,Recep Çolakoğlu hayatını kaybetti
-
Karasu sokaklarını zehirleyenlere jandarma darbesi!
-
Başkan Alemdar muhtarlarla buluştu: “Gayemiz günü kurtarmak değil Sakarya’nın geleceğine iz bırakmaktır”
-
ERENLER BELEDİYESİ ERTUĞRUL GAZİ CADDESİNİ ASFALT İLE YENİLİYOR
-
Serdivan’da Şehrin Akademisi Mehmet Teber ile Yeni Döneme Başladı


