Sındırgı ilçesinde saat 19.53’te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ana manset - 10 Ağustos 2025 20:39 A A

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 19.53’te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, saat 19.53’te merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem İstanbul’da da şiddetli şekilde hissedildi. Sındırgı Belediye Başkanı: Depremde 10’un üzerinde bina yıkıldı, 4 kişi kurtarıldı. Deprem sonrası 20’nin üzerinde artçı sarsıntı yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, 11 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem, Balıkesir merkezin yanı sıra İzmir, Kütahya, Yalova, İstanbul, Manisa, Uşak, Aydın, Eskişehir, Sakarya Yalova ve Tekirdağ’da da hissedildi.

4 ÜZERİ 3 DEPREM DAHA

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından 4,6, 4,1 ve 4 büyüklüğünde 3 deprem daha meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 20.01’de 4,6, saat 20.04’te 4,1 ve saat 20.06’da 4 büyüklüğünde 3 sarsıntı kaydedildi.4,6 büyüklüğündeki depremin 6,78 kilometre, 4,1 büyüklüğündeki depremin 7 kilometre, 4 büyüklüğündeki depremin ise 16,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.Aynı ilçede saat 19.53’te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

SINDIRGI BELEDİYE BAŞKANI: 4 KİŞİ KURTARILDI

Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak canlı yayında açıklamalarda bulundu. ’10’un üzerinde bina yıkıldı. 4 kişi göçük altından kurtarıldı’

Depremin merkez üssü olan Sındırgı ilçesi, en çok etkilenen bölge oldu. İlk belirlemelere göre Sındırgı merkezinde bir bina tamamen yıkıldı. Kırsal mahallelerde bazı evlerde ciddi yapısal hasar oluştuOrmanıcı ve çevresi, artçı sarsıntıların merkezleri arasında yer aldı. Balıkesir merkez ve çevre ilçelerde çatlaklar ve hafif hasarlar bildirildiAFAD ve arama-kurtarma ekipleri, özellikle Sındırgı merkez ve kırsal alanlarda yıkım yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.Depremin ardından kısa bir açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, “İlk tespitlere göre 10 binamız yıkıldı, 1 binada 6 kişi var 3 kişi kurtarıldı diğerleri için çalışma devam ediyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREME İLİŞKİN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.Erdoğan paylaşımında, “Balıkesir’de meydana gelen ve bölge illerimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk andan itibaren ilgili tüm kurumlarımız harekete geçmiş olup gereken adımları atmaktadır. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Rabb’im ülkemizi her türlü felaketten korusun.” ifadelerini kullandı.

AFAD’DAN HASARLI VE RİSKLİ YAPILARA İLİŞKİN UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından hasarlı ve riskli yapılara ilişkin uyarıda bulundu.Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin.” ifadeleri kullanıldı.Paylaşımda, “Afet ve acil durumlarda iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi hayati önem taşımaktadır. Haberleşmek için kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarını tercih edin. Telefon görüşmelerinizi olabildiğince kısa tutun. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.” bilgilerine yer verildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir’in Sındırgı’da meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde ilçedeki bir binanın yıkıldığını, 2 vatandaşın kurtarıldığını, 2 vatandaşı da kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:”Sındırgı ilçemizde 1 bina yıkılmıştır. Bina içindeki 2 vatandaşımız kurtarıldı, 2 vatandaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çevre köylerde jandarmamız tarama çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmelerden bilgi verilecektir.”

BAKAN MEMİŞOĞLU: 4 YARALININ TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Balıkesir’de meydana gelen deprem nedeniyle şu ana kadar 4 yaralının tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini bildirdi.Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”Balıkesir’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde, şu ana kadar 4 yaralının tedavileri hastanelerimizde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürmekte, süreci tüm ilgili kurumlarımızla yakından takip etmekteyiz. Yaralılarımıza acil şifalar, tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

BAKAN KURUM’DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremin ardından ekiplerin sahada hasar tespit çalışmaları yaptığını ve teyakkuz halinde olduklarını bildirdi.Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 6,1 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar. Bütün birimlerimizle teyakkuz halindeyiz, gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemelerini önemle rica ediyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”

ana manset - 20:39 A A
BENZER HABERLER