TÜRK KIZILAY’DAN BATI ŞERİA’YA 1200 GIDA KOLİSİ

TÜRK KIZILAY’DAN BATI ŞERİA’YA 1200 GIDA KOLİSİ
Kıtlıkla mücadele eden Gazze halkına insani yardım ulaştırmak için tüm gücüyle çalışan Türk Kızılay bir yandan da Batı Şeria’daki insani ihtiyaçları destekliyor. Bu kapsamda tüm zorluklara rağmen Batı Şeria’nın işgal altındaki Cenin kentine Filistin Kızılayı ortaklığıyla 1200 adet gıda kolisi ulaştırmayı başardı.
Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde yaşanan insani felaket yaklaşık iki yıldır devam ediyor. İnsani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatma altındaki Gazze’de gıda ve diğer temel ihtiyaçlar karşılanamıyor.
Çatışmaların ilk gününden beri Gazze’deki insani acıyı hafifletmek için çalışan Türk Kızılay, bölgede aşevi faaliyetiyle günlük sıcak yemek desteğini sürdürüyor. Kızılay ekipleri, Gazze’ye Mısır ve Ürdün üzerinden insani yardım malzemelerinin girişini sağlamak için de çalışmaya devam ediyor.
Gazze’nin yanı sıra Batı Şeria’daki insani yardım ihtiyaçlarını destekleyen Kızılay, işgal altındaki Cenin kentine 1200 gıda kolisi ulaştırmayı başardı. Gıda yardımlarını Türk Türkmen Filistin Dostluk Derneği adına teslim alan yetkililer, yardımları ulaşmasını sağlayan Türk halkına ve Türk Kızılay’a teşekkür etti.

BENZER HABERLER

-
Başkan Osman Çelik’ten Ankara’da Stratejik Yatırım Temasları
-
Sakaryalı iş insanlarına MÜSİAD’da vefa plaketi
-
Sakarya’dan Türkiye Finallerinde Büyük Başarı
-
Hem Toprağından Oldu Hem Borçlu Çıktı: Kaynarca Köylüsüne “Geri Ödeme” Şoku!
-
SESOB başkan adayı Ali Bektaş: “Esnafla yol yürüyeceğiz”
-
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin düzenlediği ‘Trafik Güvenliği Resim Yarışması’ sonuçlandı



