Arifiye ilçesi şimdi de Kokularla boğuşuyor
Arifiye ilçesi Mollaköy Mahallesi civarında akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yoğun kimyasal koku ihbarları yapıldı. İhbar üzerine 6 uzman personel ve 2 araçtan oluşan AFAD KBRN, jandarma ve itfaiye ekipleri, bölgeye geldi. Ekipler tarafından bölgeden numuneler alındı.
Çevre Şehircilik ekipleri de söz konusu bölgede faaliyet gösteren bir fabrikada inceleme başlattı.
Yapılan çalışmalar neticesinde kokunun oluşturduğu alanda insan sağlığına etki edecek bir sorunun oluşmadığı bildirildi.
İhbar sonrasında bölgeye sevk edilen ekipler, yaklaşık 5 saattir kokunun bertaraf edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
SAKARYA VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI:
İlimiz Arifiye ilçesi Mollaköy Mahallesi civarında 05.10.2024 akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezine yoğun kimyasal koku ihbarları bildirilmiş olup,
6 uzman personel ve 2 araçtan oluşan AFAD KBRN ve Jandarma ekiplerimiz, ivedi bir şekilde olay mahalline yönlendirilerek konuyu detaylıca araştırmıştır.

İlgili birimlerimiz tarafından numuneler alınmış ve Çevre Şehircilik ekiplerimizce de söz konusu bölgede faaliyet gösteren bir fabrikada inceleme başlatılmıştır.
Yapılan çalışmalarda kokunun oluştuğu alanda insan sağlığına etki edecek bir soruna neden olmadığı anlaşılmıştır.
Gerekli incelemeler ekiplerimizce devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BENZER HABERLER
-
Dünya Kupası heyecanı muhteşem finalle taçlandı
-
Zehirli sazlıklar gitti, Sapanca Gölü kıyısını şimdi tertemiz sazlıklar süsledi
-
OĞUZ ALKAŞ: “ÜLKÜCÜLER TEK YÜREK,TEK SES” “TÜRK VE TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA EDİYORUZ”
-
Türkiye’nin ilk Sürdürülebilir İklim Parkı açılışa gün sayıyor
-
Büyükşehir’den Babalar Günü’ne özel baba-çocuk kampı
-
KIZILAY YILIN İLK 5 AYINDA 1,2 MİLYON ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALDI

