Türkiye Orman Liginde Küme Düşenler arasına girdi
Dünyada Orman Bakımından En Zengin Ülkeler Hangileri?
Halk arasında orman; sadece bir ağaç topluluğu veya yakacak ihtiyacını karşılayan bir varlık olarak algılanıyor. Halbuki orman; ağaçlarla birlikte diğer bitkiler, hayvanlar, toprak, su, iklim gibi canlı ve cansız tabiat faktörlerinin birlikte oluşturduğu doğal bir bütünlüğü ifade ediyor.
Ormanlar, dünyadaki toplam kara alanının yaklaşık %31’ini kaplıyor.
Bu demek oluyor ki, dünyanın toplam orman alanı 4 milyar hektarın biraz üzerinde. The World Bank (Dünya Bankası) verilerine göre, 2020 itibariyle dünyanın orman bakımından en zengin ülkesi 8.153.116 kilometrekare ile Rusya Federasyonu oldu. Bu ülkeyi sırasıyla 4.966.196 kilometrekare ile Brezilya, 3.469.281 kilometrekare ile Kanada, 3.097.950 kilometrekare ile ABD, 2.199.781,8 kilometrekare ile Çin, 1.340.051 kilometrekare ile Avustralya, 1.261.552,4 kilometrekare ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve 921.332 kilometrekare ile Endonezya izledi. Türkiye ise 222.203,6 kilometrekarelik ormanlık alanı dünya sıralamasında 27. sırada yerini aldı.
Ülkelerin yüzölçümüne oranla incelendiğinde en fazla ormanlık alana sahip ülke %97.4 ile Güney Amerika’da bulunan Surinam oldu.
Bu ülkeyi sırasıyla %93.6 ile Guyana (Güney Amerika), %92 ile Mikronezya (Okyanusya), %91.3 ile Gabon (Orta Afrika), %90.1 ile Solomon Adaları (Okyanusya), %90 ile Palau (Okyanusya) ve %87.3 ile Ekvator Ginesi (Orta Afrika) takip etti.
Türkiye’nin %28.87’si ormanlardan oluşurken ABD’nin %33.87’si, Almanya’nın %32.68’si, Çin’in %23.34’ü ormanlardan oluşuyor.
En az ormanlık alana sahip ülkeler ise %0.1 ile Libya (Kuzey Afrika) ve Faroe Adaları (Kuzey Atlantik), %0.2 ile Curaçao (Karayip Denizi), %0.3 ile Cibuti (Doğu Afrika) ve Moritanya (Afrika), %0.4 ile Kuveyt (Orta Doğu), %0.5 ile Suudi Arabistan (Orta Doğu) ve İzlanda (Avrupa) oldu.
BENZER HABERLER
-
Kuzeyde doğru hamlelerle yaz sezonunda su konusu gündemden kalktı
-
Büyükşehir’den dev fuar için ücretsiz ulaşım
-
Büyükşehir’den 16 ilçede 25 kilometrelik güvenlik hamlesi
-
Serdivan Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
-
ERENLER’DE EYLÜL MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ
-
Yaz Müzik Okulu’nda gençlerin yazı notalarla canlandı



