Sakarya Sivil Toplum Platformu “Raylı sistem projesi Hemen devreye alınmalı”

Sakarya Sivil toplum platformu 261. Genel  Toplantısında  Kentimizin şehir içi ulaşımının RAYLI SİSTEM ile YAPILMASI  hem yurt ekonomisine hem şehir trafiğini uygun düşeceği görüşülmüş ve halkında  arzu ve isteği ile ayrıca Adapazarı merkez garının Mithatpaşa’ya taşınmaması üzerinde fikir birliği oluştuğunu tespit ettik. Bazı istasyonların asırlık hikayeleri saklar bağrında işte onlardan biride Adapazarı garı ve Ada trenidir.

Şehrimiz Marmara bölgesinin Nüfus bakımından 6. Büyük ili olması ve merkezi bir yerde bulunması nedeni ile şehirler arası ulaşımın emniyetli nakliyenin  güvenli yol merkezidir.

Yetkililere Öneri olarak sunuyoruz. Pamukova, tren hattı  ,Geyve  Alifuatpaşa , Arifiye arasındaki Ulaşımı, Nakliyeyi Ekonomik Olarak sağlayabilir. Yine Sapanca, Arifiye, Adapazarı Adaray’la ile şehir Merkezine Ayni şekilde ulaşım sağlanır.

Toyotasa’nın kuruluşunda 1994 senesinde Karasu Adapazarı arasında Raylı sistem ve Liman talebinde bulunmuşlardı Liman yapıldı neden yarı kaldığını bilmiyoruz. Eğer oda yapılırsa Karasu, Ferizli, Söğütlü, Adapazarı Demiryolu ile bağlanmış hem ulaşım hem Nakliyenin ucuz bir şekilde yurt ekonomisine katkısı devam edecektir. Karasu, Bartın, Zonguldak arasında önerilen demiryolu ile Adapazarı üzerinden Doğu ve Güney Anadolu’ya Akdeniz’ede Ulaşım ve Nakliye Sağlanmış olacaktır. Bu vesile ile Adapazarı   Demiryolu ulaşımı sayesinde Cazip İş Merkezi  haline gelecek Sakaryalılar Gayri safi milli hasıladan daha yüksek pay alacaktır.

Şehir içi ulaşımı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Raylı sistem projesinden vazgeçmemesi Modern bir şehir olması için çok önemlidir. Yurt ekonomisine de faydası olacaktır.  Raylı sistemde kullanılacak Türasaş’ın ürettiği Raylı sistem araçları şehrimizde yapılmaktadır. Dışa bağımlı değildir. Hava kirliliği, azalacaktır. Şehir trafiğini rahatlatacaktır.

Son günlerde halk arasında Kentsel Dönüşümden dolayı  Ada Garı ve trenin kalkacağı söylentisi  huzursuzluk yaratmaya başlamıştır.

Bir ara  Ada garını ve treni  Arifiyeye kaldırmak  isteyen zihniyet için halkımızın da isteği sonucu  Sastop’un İmza kampanyası ile kışın 50.000 İmza toplanıp Ankara’ya gidilip TCDD yolları genel Müdürlüğüne ve TCDD taşımacılık A.Ş ile görüşmeler yaptık. TCDD Genel Müdürü Sakarya da yaptığımız toplantıda  bir önceki B.Şehir Belediyesi yönetimine 3 Adet alt üst geçit teklif ettiklerini ve Kabul edilmediğini  söylediler. Trenimiz  şu anda dolup dolup taşıyor yer bulamıyoruz. Seferler yetmez oldu,

        Yöneticilerimize sesleniyoruz. Ada Garı’nın  yerinin değiştirilmeyeceğini, Seferlerin arttırılacağını, Halkımızın huzur içinde olmasını,  Yöneticiler olarak böyle bir uygulamaya izin vermeyeceklerini açıklamalarını halkımız bekliyor. Bu dedikodulara son verilmesi arzu ediyoruz.  SASTOP