Türkiye’de 10 Milyon Ton Sebze Meyve Çöpe Gidiyor
22 Şubat 2017 - 4 views kez okunmuş
Ana Sayfa » ana manset»Türkiye’de 10 Milyon Ton Sebze Meyve Çöpe Gidiyor

Hamdi Şenoğlu “Türkiye’de 10 Milyon Ton Sebze Meyve Çöpe Gidiyor”
Sakarya’ın en Başarılı Oda Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Hamdi Şenoğlu Çiftçi Eğitimlerine Devam ediyor
Sakarya Ziraat Odası tarafından düzenlenen akıllı gübre tanıtım semineri Demiryol İş Sendikası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Bizde AR-GE ye gerekli önem verilmiyor
Ziraat Yüksek Mühendisi Hamdi Şenoğlu “Yabancıların elinde binlerce Mühendis AR-GE de çalışıyor.Çiftçiye faydalı olmak için çalışıyorlar.Bizde AR-GE ye gerekli önem verilmiyor.Sizleri çağırdık.Geldiniz. Birşeyler öğrenin diye .İçinizden bir kişiye faydalı olursak sevinirim.Fuarlara gidiyoruz.Niye gidiyoruz fuara bir şeyleri yakalamak için.
Türkiye’de 10 Milyon Ton Sebze Meyve Çöpe Gidiyor
Gübrede teknik davranmamız gerekiyor. Gübrelemeyi teknik yapmamız geriyor.Gübrede dışa bağımlıyız.Onun için akıllı kullanmamız gerekiyor.Biz Hollanda’yı,Almanya’yı geçemeyiz.Önce Kaliteli ürün çıkarmamız geriyor.Türkiye’de 50 milyon ton sebze meyve üretiyor ürünün 10 milyon tonu çöpe gidiyor.Ürünümüz kaliteli olacak
Demk ki biz kaliteli ürün elde edemiyoruz. Gübresini veriyoruz, ilacı veriyoruz tohum parası veriyoruz 10 milyon tonu çöpe atıyoruz.Kaliteli mal üretmek için toprağı analiz edeceğiz, tahlil edeceğiz, gübreyi iyi seçeceğiz sertifikalı tohum kullanacağız ve gübrelerimiz iyi yapacağız. Hastalıkların bir çoğu beslenmeyle alakalı.Bir insan iyi beslenirse hastalıklara karşı korunur. Sebze ve meyva içinde böyle
Verebilme Kapasitemizi Arttırmamız Gerekiyor Yoksa Hollanda gibi bir ton buğday alırken biz 300-350 kğ da kalır.Para kazanamıyoruz dersiniz.
Üretici Pazarları için Adapazarı Belediyesi Harakete geçti
Yaş sebze ve Meyve üreticileri için Üretici Pazarları için kurulma aşamasına geldik. Dün Belediye Başakanı Şaban DİŞLİ ile görüştük. Bu haftada bir kurulacak olana Üretici Pazarlarına sahip çıkın”dedi
MEBOR Gübre Mühendisleri Gübre ile ilgili sunum gerçekleştirdiler. MEBOR Mühensileri “Ülkemizdeki en büyük sıkıntı birbiri aynısı gübrelerin çeşitli isimler altında saha çalışmaları olmaksızın piyasaya sürülmesidir.
Ürettiğimiz gübreler uzun araştırmalar sonunda çeşitli bölge ve illerde seçilen pilot çiftçi ve tarlalardan alınan verimler sonunda meydana çıkmıştır ve ürünlerimizin çoğu dünyada yalnızca firmamız tarafından üretilmektedir.
Biz de; MEB GROUP olarak çiftçilerimiz ve besicilerimizin talepleri doğrultusunda kaliteli ürün üretmek için yola çıktık ve bu yolda ürünlerimizle çiftçimize, köylümüze ve tüm üreticilerimize bol ve hayırlı kazançlar dileriz.
MEB GROUP olarak çiftçilerimiz ve besicilerimizin talepleri doğrultusunda kaliteli ürün üretmek için yola çıktık.
Ürünlerimiz Mebor-5 Plus, Mebor-2, Mebor-Caz,
Kupromeb, Nutüre, Miefert, Fosfomeb-K, Bereket, Meb-17, Meb%10 Zn, Kalsibor, Demiraktif, N-Sülfasit, Limesol, Ureas, Kocabaş, Günebakan, Narince, Mebmangan, Sunfilm
YORUMLAR
İlgili Terimler :