Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivali devam ediyor

Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivali devam ediyor
Söğütlü Festivali ilin en önemli tarım ve hayvancılık organizasyonu
Söğütlü Tarım Hayvancılık Süt Festivali ve yağlı pehlivan güreşleri ilk olarak 1985 yılında yapılmaya başlamıştır.
Festivalimizin amacı ilçemizin verimli topraklarında insanlarımızın daha iyi ürün alabilmeleri için neler yapılabileceğini çeşitli etkinliklerle yöre halkına anlatılmasıdır. Festivalimiz başladığı yıldan günümüze kadar kesintisiz olarak devam etmektedir.
Sakarya Medya Derneği Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
Sakarya Medya Dernek Başkanı Mehmet SAĞLAM ,Başkan Yardımcısı Fehmi DUMAN Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinin nabzını tuttu
Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
HYUNDAI FERHAT PLAZA Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
KOÇ TRAKTÖR Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
BAŞAK TRAKTÖR Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
BOZOK TRAKTÖR Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
John Deere Traktör Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
BAŞARILI İŞ KADINI ZEYNEP ÇODAR Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
ZEYNEP ÇODAR 10 YILDIR ÜRETİM YAPIYOR
GEÇEN YIL 13 TON PANCAR PEKMEZİ ÜRETEM ZEYNEP ÇODAR BU YIL 20 TON ‘A ÇIKARMIŞ
HEDEFİ 50 TON
OSMANLI DİBEK KAHVESİ Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
8 DOĞAL KARIŞIM
Salep, Öğütülmüş Türk Kahvesi, Menengiç Kahvesi, Keçi Boynuzu, Çikolata, Damla Sakızı, Kakule Tohumu, Peynir Altı Suyu Tozu
rokettube
1453 DİBEK KAHVESİ
Osmanlıdan günümüze kadar gelen eşsiz lezzetimiz ve kültürümüz olan dibek kahvesini, Asırlık 1453 Kahve ile yeniden şekillendirdik.
SAĞLIĞINIZIN DOSTU
Asırlık 1453 Osmanlı Dibek kahvesi içerisindeki “8 Doğal Karışım” ile Kalp, tansiyon, mide ve cildinizin dostudur.
Sakarya Ticaret Borsa’sı Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
Kaşık Ustası Sabri Özşahin Söğütlü Tarım ve Hayvancılık Festivalinde
71 yaşında Sabri Özşahin Hala üretiyor
TEKNOLEJİYE İNAT TAHTA KAŞIK ÜRETİYOR
Dedesi ve babasından tahta kaşık yapmanın inceliklerini öğrenen 71 yaşındaki Sabri Özşahin 10 yaşından beri kayın zeytin ve şimşir ağaçlarına şekil veriyor.
Dedesi ve babasından tahta kaşık yapmanın inceliklerini öğrenen 71 yaşındaki Sabri Özşahin, 10 yaşından beri kayın, zeytin ve şimşir ağaçlarına şekil veriyor.
Osmanlı geleneklerinin sürdürüldüğü Taraklı ilçesine bağlı Alballar köyünde yaşayan Özşahin, geçimini tahta kaşık yaparak sağlıyor. 6 metrekarelik “Kaşık Odası” adını verdiği atölyede günlerini keresteleri özenle işleyerek geçiren Özşahin, ürettiği el emeği göz nuru kaşıkları İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illere gönderiyor.
Kaşık yapımını 10 yaşındayken dedesi ve babasından öğrendiğini belirten Özşahin
” 61 yıldan beri atölyesinde üretime devam ettiğini söyledi. Gençliğinde kayın ağacıdan günde 250 kaşık yaptığını, artık yaşlandığını ifade eden Özşahin, bir metreküp kayın ağacından 2 bin kaşık yapılabildiğini anlattı. “Zeytin, şimşir ve ardıç ağacını da kullandığımız oluyor” diyen Özşahin, “Bu ağaçlar bakteri almıyor ve üretmiyor. Üretimini yaptığım kaşıklar 20-25 sene kullanılabilir. Kaşıkta boya veya vernik de kullanmıyorum, sade olarak satıyorum. İstanbul başta olmak üzere, Ankara, Adana ve İzmir’e satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Özşahin, bölgede başka kaşıkçıların da bulunduğunu kaydederek, şöyle devam etti: “İşimi severek yapıyorum, yorgunluğum gidiyor. Bu işi yapmaktan başka alternatifim yok. Sabah erkenden başlıyorum, gece geç saatlere kadar çalışıyorum. Hayatımda bu işten kolay bir iş görmedim. 4 çocuğum var, işi onlara da öğrettim. Kızlarım bile şu anda eşleriyle kaşık üretiyor.
Torunlarıma da nasıl yapıldığını anlatıyorum.” -Mesleğinin inceliklerini öğretmen ve imamlara da öğretti- Özşahin, kayın ağacından yaptığı kaşıkları 1, şimşir ağacından yaptıklarını 5 liradan sattığını belirterek, pazarlama sıkıntısı yaşamadığını dile getirdi.
Köyde görev yapan imam ve öğretmenlere de mesleğinin inceliklerini öğrettiğine dikkati çeken Özşahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kaşıkçılığı yanıma gelen herkese öğrettim. Köyde muhtarlık yaptığım zaman öğretmen ve hocalarla diyaloğum iyiydi. Boş zamanlarını değerlendirmelerini söyledim. Daha sonra öğretmenlere ve cami hocalarına bu sanatı öğretmeye başladım. Özellikle cami hocalarının namaz aralarında vakitleri çok olduğu için nasıl yapıldığını gösterdim ve onlar da öğrendi.
Daha sonra ürettiklerini sattılar, para da kazandılar. Buradan başka yerlere giden hocalar hala kaşık ürettiklerini söylüyorlar.” Özşahin, Sakarya ilinde 2 yıldan bu yana el sanatları sergileri rafa kaldırıldı.Kültür Turizm Bakanlığı Bu yıl İstanbul Fuarları için davetiye dönderdi.İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığı sahip çıkar bizlere “dedi.
Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği
Söğütlü ilçesinde 32.si düzenlenen ve 4 gün gerçekleştirilecek olan ‘Geleneksel Söğütlü Festivali’ne Sakarya AFAD olarak iştirak ettik.
Müdürlüğümüzden 15 personel, 1 arama kurtarma aracı ve Afet Acil Durum Simülasyon tırı ile katıldığımız festivalde; özellikle öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza uygulamalı olarak ‘Afet Bilinci’ eğitimi verilmektedir. Muhtemel bir afette vatandaşlarımızın afet öncesi – sırası – sonrası neler yapmaları gerektiği uzman ekiplerimiz tarafından anlatılmaktadır.
ADO GRUP, PVC pencere ve kapı sistemleri grubu altında;
ADOPEN, WINTECH, PLASPEN, PENTECH, WIN-OPEN, PLASWIN ve TECHNOWIN markalarıyla PVC pencere sistemleri ( PVC profil, panjur, kepenk sistemleri ve yardımcı malzemeleri),
ADOKAPI markası ile mdf ve ahşap kompozit ve mdf kapı sistemleri üretimi gerçekleştirmektedir.
ADO Grup tarafından üretilen pencere ve kapı sistemleri dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.
ADO Grup üretim faaliyetlerine Türkiye, Rusya, Ukrayna, İran ve Hindistan, İran ‘daki tesislerinde devam etmektedir.
BU YIL
GEÇEN YIL
![]() |
![]() |
TARIM HAYVANCILIK VE SÜT FESTİVALİ’NİN 22. CİSİNİ ÇOŞKUYLA KUTLADIK.
BAŞKAN ÖZCAN” HER FESTİVAL GEÇMİŞTEKİNDEN DAHA İYİ VE GÜZEL OLACAK” Bu yıl 22.’si düzenlenen “Tarım Hayvancılık ve Süt Festivali”miz, belediyemiz önünden festival alanına kadar süren festival yürüyüşü ile başladı. |
|
![]() |
![]() |
SÖĞÜTLÜLER ALİŞAN KONSERİ İLE ÇOŞTULARBu yıl 22.’si düzenlenen “Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali”nde ünlü şarkıcı Alişan sahne aldı. “22. Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali”nin ilk gününde festival alanında halk konseri düzenlendi. Konseri binlerce vatandaşın yanısıra Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Gölkent Belediye Başkanı Talih Atalay, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk izledi. Konserde sahneye ilk olarak Ankaralı Yasemin çıkarak söylediği türkülerle vatandaşları coşturdu. Ardından Nuray Hafiftaş da türküleriyle Söğütlü halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin finalinde ise sahneye Alişan çıktı. Söylediği şarkılarla özellikle genç kızların büyük ilgisini çeken Alişan, büyük alkış aldı. Sanatçı, geç saatlere kadar hayranlarını coşturdu. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, sanatçılara ve verdikleri destekten dolayı Söğütlü halkına teşekkür etti. |
|
![]() |
![]() |
YORUMLAR