Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi iftar yemeği verdi

Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi iftar yemeği verdi Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi çalışanları ve ailelerine iftar yemeği verdi
Biz büyük bir aileyiz… Mesai arkadaşlarımızla iftar yemeğinde bir araya geldik…
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli iftara katılan çalışanlar ve aileleri ile tek tek ilgilendi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli “Biz büyük bir aileyiz… Mesai arkadaşlarımızla iftar yemeğinde bir araya geldik…
11 Ayın sultanı olan Ramazan ayındayız. Ramazan ayı İslam dini için çok önemli bir ay…Bu ay bereket, huzur, sağlık, birlik ve beraberlik ayıdır. İnşallah bu Ramazan ayında Suriye’de, Arakan’da yaşanan zulümler durur. Ben bu davetimize geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber-Fotograf-Murat DEMİRKAN-(Dernektürk)-Şanlıurfa
Başkan Özgeçmiş
Doğum Yeri ve Tarihi: 1985 – Şanlıurfa
İlk, Orta ve Lise Eğitimini Şanlıurfa merkezde tamamlayarak erken yaşta iş hayatına atılmayı uygun gördü. Bunun yanında eksik kalan eğitimini tamamlamak üzere Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Kamu yönetimi bölümünü okumaya karar verdi.
2005-2006 tarihlerinde İskenderun Ordu evinde askerliğini tamamladı.
Şanlıurfa’da bazı sivil toplum kuruluşlarında (Genç Tümsiad, Milli Türk Talebe Birliği vb.)görev aldı.
Siyasi hayatına
“2010-2011 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kollarında Ekonomi ve Mali İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı”
“2011-2012 Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı”
“2012-2013 yıllarında Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı”
“2013-2014 yıllarında Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığı” görevlerinde bulundu.
2014 yılında yerel seçimlerde Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.
15 Eylül 2015 yılı itibari ile Karaköprü Belediye Başkanlığı yapmaktadır.
Evli ve iki kız çocuk babasıdır
Tarihi ve Bügünü
Mezopotamya’nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Urfa, su kaynaklarının yakın olması ve ticaret yollarının üzerinde bulunmasından dolayı tarih boyunca stratejik bir bölge olmuştur. Bölge M.Ö. 9. bin’li yıllara uzanan bu süreçte; Ebla, Akkad, Sümer, Babil, Hitit, Huri-Mitanni, Arami, Asur, Pers, Makedonya, Roma, Bizans ve İslam dönemi ile Türk çağını yaşamıştır. Bu bölgede Karaköprü’nün önemli bir yeri vardır. Karaköprü’nün sınırları içinde yer alan dağlardaki mağaralardaki bazı kabartmalar beldenin tarihi aydınlatacak mahiyette olabilir. Özellikle yol güzergâhında bulunması, su ve tabiat şartları açısından Urfa’nın diğer merkezlerine göre daha ılıman olması nedeniyle tarih boyunca mesire yeri olarak kullanıldığını görmekteyiz. Pagnon ve Segal’ın Urfa ve Karaköprü’deki resmi bir şöleni simgeleyen taş kabartmadan Karaköprü’nün bu özelliği vurgulanmaya çalışılmaktadır. 4. Murat 1651 yılında Bağdat seferine giderken Karaköprü de konaklamıştır. Karaköprü’yü Şazeli şeyhi Ali Dede’ ye vakfetmiştir. Karaköprü isminin menşei hakkında kesin değerlendirmeler olmamasına rağmen ilçenin ismi burada var olan köprüye bağlanmaktadır. Karaköprü’ nün 1518-1566 Ruha Sancağına bağlı köylerden olduğunu arşiv belgelerinden anlamaktayız. Karaköprü ilçesi, Şanlıurfa şehir merkezinin kuzeyinde, il merkezine komşu olan bir ilçemizdir. Daha önce Şanlıurfa merkeze bağlı bir köy olan Karaköprü Köyü, 7 Haziran 1992 tarihinde belde, 6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmialtı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 06 Aralık 2012 tarihli ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilçe statüsüne kavuşmuştur. Nar bahçeleri, mesire alanları ve yerleşime açılan planlı kentleşmesiyle gelişime açık bir ilçe olan Karaköprü, nüfusu hızla artan bir yerleşim yeridir.
İlçemiz Şanlurfa sınırları içerisinde bulunan Haliliye ve Eyyübiye ile birlikte büyükşehir ilçelerinden biridir. Kuzeyinde Siverek ve Hilvan, Kuzey batısında Bozova, Doğusunda Viranşehir, Güneyinde Eyyübiye ve Haliliye İlçeleri ile çevrilidir.
Şanlıurfa kontinental (kara) iklim özelliği gösterir. Yazları çok kurak ve sıcak, kışları bol yağışlı, nispeten ılıman geçmektedir. Şanlıurfa matematik konum itibariyle Ekvatora daha yakındır. Deniz etkisinden uzak bir bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle Kontinental iklim özelliği ağır basmaktadır. Bu özellik sıcaklık ve yağış bakımından kendisini göstermektedir. İlimizde en yüksek sıcaklık 46,8 C (Temmuz); en düşük sıcaklık ise -12,4 (Şubat) olarak ölçülmüştür. Şanlıurfa’da en soğuk -12,4 C (Şubat) ölçülmüştür. Şanlıurfa’da yıllık ortalama yağış 462 mm olarak hesaplanmıştır.
Yıllık ortalama sıcaklık 18,6 C, buharlaşma 2048 mm, rüzgâr hızı 2,8 m/sn’dir. Karlı ve don olan günlerin sayısı oldukça azdır.
YORUMLAR