Sakaryaspor’un çatısını Payas Rüzgarı uçurdu

Süper Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Sakaryaspor ligin 32. haftasında evinde Payasspor’u ağırladı. Yeşil siyahlı ekip mücadeleden 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu mücadeleyle birlikte 7 maçtır kazanamayan Sakaryaspor, 43 puanla 8. sıradan 10. sıraya geriledi.
Sakaryaspor mücadeleye hızlı başlasa da golleri çok erken buldu. Temsilcimiz ilk 10 dakikada Hatun Torun’un attığı 2 golle 2-0 geriye düştü. Sakaryaspor defansı maçında başında yaptıkları üst üste hatalarla Payas’ın önünü açtı. Mücadelenin 30. dakikasından sonra oyunda baskısını arttıran temsilcimiz, golü bir türlü bulamadı. Payasspor, kontra ataklarla bulduğu 2 golle ilk yarının galibi oldu.
Sakaryaspor , ikinci yarıya biraz daha kontrollü başladı. Temsilcimiz, ilk yarıya göre daha paslı ve etkili olduğu ikinci yarıda rakip kaleye çok kez gitti. İkinci 45’te oyun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, Volkan Yılmaz’ın attığı golle 1’e indirdi. İkinci yarıda topu fazla ayağında tutamayan Payasspor yine yaptığı ani atakta Koray Kurt’la 3. golü atarak farkı yine 2’ye yükseltti. Sakaryaspor, etkili olduğu ikinci yarıda skoru bir türlü düzeltemedi. Temsilcimiz 90+2’de Turgay An’ın attığı şık golle farkı 1’e indirdi ancak mücadele beraberlik golünü atamadan sona erdi.
Sakaryaspor Payasspor maçında 6 haftadır atamadığı golü attı. Yeni teknik direktör İlhan Var’ın ilk maçında alınan bu mağlubiyet takımı play-off hedefinden biraz daha uzaklaştırdı.
Goller:
Payasspor- Harun Torun(5′,11′), Koray Kurt(77′)
Sakaryaspor- Volkan Yılmaz(34′), Turgay An(90+2′)
Sarı Kartlar:
Sakaryaspor- Serkan Doğan(40′), Adnan Güngör(60′)
Payasspor- Uğur Durmuş(31′)
Stat: Sakarya Atatürk Stadı
Teknik Adamlar:
Sakaryaspor- İlhan Var
Payasspor- Galip Gündoğdu
Hakem: Ozan Soykan
İlk 11’ler:
Sakaryaspor- Hüseyin Bilge, Efşan Geçgin, Sertaç Eren, Fikret Topaloğlu, Burak Bekaroğlu, Nurullah Dağaşan, Volkan Yılmaz, Aykut Köz, Adnan Güngör, Serkan Doğan, Feyyaz Aydil
Yedekler- Nedim Köseoğlu, Tevfik Işık, mert Sarı, Turgay An, Haci Ömer Doğru, Ömer Yıldız, Furkan Burak Hacıeyüpoğlu
Payasspor- Hakan Ekinci, Harun Torun, Mustafa Yıldız, Yakup Karakum, Furkan Yıldırım, Şahin Çakır, Serdar Sudun, Koray Kurt, Tevfik Şanver, Uğur Durmuş, Şahin Fıstıkçı
Yedekler- Mehmet Kahceioğlu, Harun Koç, Turhan Alper Turgut, Murat Çelik, Ferhat Macit, Ömer eleler, Burhanettin Çakırefe
Hüseyin Bilge 2 Ekim 1993 tarihinde dünyaya geldi. AS AKYAZISPOR 25.04.2005 Futbola başladı 29.08.2007
Sakaryaspor’a geldi.
Bu sezon kadar kötü bir sezon geçirmedi.
Topu sorumluluk sahasında tutması mümkün olmadığından Kale fileleri ile buluşan Topu topluyor
Sakarya Spor Adamları Derneği Başkanı Zeki ÖZTÜRK,Sakarya Spor Adamları Derneği Muhasibi Hülya LÜLECİ maçı izlediler
PAYAS’TA SPOR RÜZGARI
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan “Payas Belediyespor futbol takımımız, grubunda şampiyon oldu ve 3. lige yükseldi. Bundan duyduğumuz sevinci, coşkuyu hep birlikte yaşadık. Bu başarı, tesadüfen kazanılan bir maç veya şanslı bir gol sonucu elde edilmiş değildir. Takımımız sezon boyunca hiç yenilmedi. En az gol yiyen takım oldu. İstikrarlı, disiplinli ve ekip ruhu içinde yaşanan bir yıl sonunda buraya yükseldi. Bu münasebetle bölge ve ülke basınında haber ve köşe yazılarında yoğun olarak Payas’tan söz edildi. Milli takımımızın hocası Abdullah Avcı başta olmak üzere pek çok spor adamı, spor yazarları ve spor kulübü yöneticileri tarafından övgü dolu kutlamalar yapıldı.
Payas Belediyespor, sadece futbolda şampiyonluk kazanan bir kulüp değil:
Erkek voleybol takımımız, bu yıl bölge liginde şampiyon oldu ve 2. Lige yükseldi. Aynı zamanda Hatay ilini temsil eden tek takım durumunda.
Halter takımımız, Şubat ayında Konya’da yapılan ve 54 takımın yarıştığı Yıldız Kulüpler Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu.
Ardı ardına sökün edip gelen bu başarılar için Payas Belediyespor Başkanı Mehmet Ay ve yönetici arkadaşlarımıza, takım hocalarımız ve teknik ekiplerimize, sporcu gençlerimize teşekkür ediyor, daha ilerdeki zaferlerin hayaliyle büyülenmelerini diliyorum. Sporcularımıza destek veren bütün hemşehrilerimize de teşekkür ederken, bu desteğin daha da büyümesini bekliyorum.
Bu başarılar, spor kulüplerinin yöneticileri, teknik adamlar ve spor yazarları arasında “Payas’ta ne oluyor, nasıl oluyor?” diye meraklı sorulara yol açtı. Payas Belediyesi’ni örnek belediye olarak gösteren açıklamalar yapıldı, yazılar yazıldı. Birçok Belediye başkanı, Payas Belediyesi’nin spor alanındaki çalışmaları nasıl tanzim ettiğini, nasıl yönettiğini incelemeye ve bizden destek istemeye başladılar.
Hemşehrilerim;
Payas’ta spora ilginin yükselişi ve başarı sebeplerini sizler biliyorsunuz: Biz, her yaştan hemşehrilerimizin spor yapma imkanı bulabilmesi için olağanüstü gayret harcamaktayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çalışabilmesi, yetişmesi için hemen her spor dalında kurslar açtık, hocalar bulduk, takımlar kurduk. İmkanlarımızı zorlayarak her türlü malzeme ve ulaşım desteğini sağlamaya çalıştık.
Payas’ta sporu, dar çevrelerin değil, kitlenin ilgi alanı ve aktivitesi haline getirmeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın grup halinde spor yapabilmesi, Kapalı Spor Salonu’ndan faydalanabilmesi için, belli bir program içinde, günlük olarak yüzlerce hanım hemşehrimizi otobüslerle mahallelerden alıp salona götürüyor, sonra da tekrar mahallelere dağıtıyoruz. Kapalı spor salonumuz, analar ve çocuklarıyla, genç kızlar ve erkeklerle sürekli dolup boşalmaktadır. Payas’ta sporla ilgili her istek, Belediyespor kulübümüzden ilgi görmektedir.
İlçemizde sporla uğraşmak, her geçen gün daha da yaygınlaşmalıdır. Öncelikle çocuklarımızı spor yapmaya teşvik edelim. Her yaştan insanımız için önemli olan sporun, çocuklara neler kazandıracağını unutmayalım: Spor, çocuklarımızda sorumluluk duygusunu, disiplinli, düzenli çalışma alışkanlığını geliştirir. Sabır ve dikkat melekelerini, kendine güven duygusunu güçlendirir. Toplum içinde uyumlu insan olma özelliklerini besler. Kötü alışkanlıklardan, uyuşturucu gibi tuzaklara düşme tehlikesinden korur. Kısacası, çocuklarımız için spor, hayatın “olmazsa olmaz” önemdeki ihtiyacıdır. Her çocuğumuz sevdiği bir sporla uğraşmalıdır.
Benim belediyecilik anlayışımda; şehrin imarı, temizliği, yolu, suyu gibi temel konular yanında kültür, sanat, spor gibi alanlarda hizmet vermek de birinci derecede önemlidir. Belediyemizin geçici mali sıkıntı yaşadığı dönemlerde bile bu alanlardaki hizmetlere olanca desteği vermemizin sebebi budur.
Payas’ta esen spor rüzgarının kaynağı, işte bu zihniyet ve fedakarlık yüklü ekip ruhudur.
Yarınlarda, olimpiyat şampiyonu Payaslı spor yıldızlarını kucaklama ümidiyle…
Evlerinize huzur, sağlık ve bereket diliyorum.

Kulübümüz 1975 yılında Payas Gençlik Spor olarak kuruldu. Forma rengi mavi-beyaz olarak belirlendi. Akdeniz’in mavisi, dalga köpüğünün beyazı bu renklerin seçilmesinde etkili oldu. Bir başka etken de 1980 öncesi siyasi olaylar nedeniyle mavi-beyaz renkler özgürlük ve barışın simgesiydi ve bu nedenle takımın renkleri mavi-beyaz oldu. Resmi olarak 1978-79 sezonunda ikinci kümede boy gösteren takımımız ilk sezonunda şampiyon olarak birinci kümeye çıktı ve valilik kupasını da kazandı. 1982’den sonraki anayasayla dernekler yasası çıktı ve takımın adı Payas Spor oldu. 1993’ten sonra Payas Belediye Spor adını alan takımımız, 2012-13 sezonunda Payas Belediye Spor 1975 adını aldı.
İlk Kurucularımız
1- Hüsamettin Özalp (Başkan)
2- Celal Gürsel
3- Turhan Sümer
4- Erden Alparslan
5- Ali Taşkın
6- Alahittin Şahin
7- Ertuğrul Bülbül
İlk Teknik Direktörümüz
Süleyman Erol
İlk Kaptanımız
Hüseyin Gözükara
Kulüp Başkanlarımız
Hüsamettin Özalp
Ahmet Gürsel
Ertuğrul Bülbül
Öztürk Çolak
Atilla Bey (Payas Ziraat Bankası Eski Müdürü)
Mehmet Baştuğ
Süleyman Kel
Mehmet Ay
Teknik Direktörlerimiz
Arif Sevinç – Selahattin Soysal
Ertuğrul Bülbül
Aydın Kal
Beyazıt Kelleci
Nail Kılıçarslan
Eşref Dönmez
Ergül Dönmez
Sezai Hoca (Adana Demir Spor)
Şinasi Hoca (Osmaniye)
Mümtaz Bereket
Dede Kaplan – Abdülkadir Yiğit
Oğuz Karaahmetoğlu
Derman Gözükara
Ender Tıraş
Emeği geçenler:
Takımın kurulmasında Ankara’ya defalarca gidip koşturan ve çok büyük emekleri bulunan Mevlüt Alcar’a teşekkürü bir borç biliriz.
İhsan Kunt, Mehmet Baştuğ, Kamuran Kunt, Ali Kırıkoğlu, Mehmet Akçadağ (Tatlıcı Mehmet), Mehmet Bakay, Amet Baray, Ahmet Genç, Esabil Bayar, Atilla Özkul, Özkul Çolak, Süleyman Erol, Halil Erol, Salih Ersen, Sezai Aydın, Münir Çolak, Mahmut Yılmaz, Nizamettin Akyol, Kasım Bütün, Bahri Özdemir, Bekir Özkul, İbrahim Turan, Malik Ecder Elmas, Sabri Keleş, Sinan Ali Yeşilyurt, Hacı Bayram Çergel ve daha niceleri…
Kaynaklar
Ertuğrul Bülbül, Alahittin Şahin, Halil Erol.

(Teknik Direktör)

(Yardımcı Antrenör)

(Kaleci Antrenörü)

(Kondisyoner)


























YORUMLAR