Sağlığa Açılan Pencere: Beykoz Üniversitesi

28.06.2017

Kişi Okumuş

0 Yorum

Sağlığa Açılan Pencere: Beykoz Üniversitesi

Sağlığa Açılan Pencere: Beykoz Üniversitesi

Beykoz Üniversitesi’nin alanında uzman akademik kadrosuyla sağlık alanında iddialı programlara imza attığını vurgulayan Meslek Yüksekokulu Müdürü

Prof. Dr. Gülten Kaptan, “Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan ve istihdam olanağı fazla olan programları bir araya getirerek, sağlık sektörüne ve ülkemize artı değer kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu

Türkiye hem genç hem yaşlı nüfus artış oranı yüksek olan bir ülke. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2016 verilerine göre; 15-24 yaş arası gençler, toplam nüfusun yüzde 16.3’ünü, 65 ve üzeri nüfus ise yüzde 8.3’ünü oluşturuyor. Nüfusa paralel olarak Türkiye genelinde, özellikle kamu ve özel sektörde yataklı tedavi kurumlarında görülen artış, nitelikli sağlık personeline olan gereksinimi de artırdı. Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan, günümüzde nitelikli insan gücüne sahip olmanın, sürdürülebilir kalkınma ve rekabetin temel koşulu olduğunu söyledi.

 

İstihdam olanağı yüksek 8 sağlık programı

Beykoz Üniversitesi bünyesinde yeni açılan Meslek Yüksekokulu ile üniversite adayı gençlere istihdam olanağı yüksek 8 sağlık programı hazırladıklarını dile getiren Gülten Kaptan, “Üniversitemizde, Türkiye’de ihtiyaç duyulan sağlık teknikerlerini yetiştireceğiz. Geleceğin sağlıkçılarını yetiştirirken, yetkin akademik kadromuzun yanı sıra, 3 dönem okulda 1 dönem hastane ya da sağlık kuruluşunda olmayı ifade eden 3+1 yöntemi ile oluşturulmuş özel eğitim programını uygulayacağız. Nitelikli sağlık personeli yetiştirilmesinde uygulamalı eğitimin önemini ele alan bu programlarımızla, öğrencilerimizin tüm dönem boyunca mesleğe ilişkin yoğun uygulama içerisinde olması Beykoz Üniversitesi’nin ayrıcalığı” dedi.

‘Ülkemize artı değer katacağız’

Beykoz Üniversitesi’nin alanında uzman akademik kadrosuyla sağlık alanında iddialı programlara imza attığını vurgulayan Gülten Kaptan, “Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan ve istihdam olanağı yüksek olan programları bir araya getirerek, sağlık sektörüne ve ülkemize artı değer kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İşte Meslek Yüksekokulu’ndaki programlar:

  • Ameliyathane Hizmetleri

  • Diyaliz

  • Fizyoterapi

  • İlk ve Acil Yardım

  • İş Sağlığı ve Güvenliği

  • Odyometri

  • Sosyal Hizmetler

  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

 

Editöre Not: İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yönetimindeki Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulacağı bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer almaktadır.

İlgili Terimler :

YORUMLAR