Nevşehirliler “Vatanımız İçin Ölmeye Geldik”

Nevşehirliler demokrasi nöbetinin 10’uncu gününde de meydanları doldurdu.
Nevşehir Belediyesi mehter takımının seslendirdiği çeşitli marşlar ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan demokrasi nöbetine, Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin ALKAYA, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, katıldı.
Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, demokrasi nöbetini tutan vatandaşlara söz hakkı verileceğini bildirdi. Bunun üzerine bazı vatandaşlar darbe girişimine yönelik duydukları tepkiyi aktardı.
Ayrıca platformda halka hitap eden Nevşehir’in yetiştirdiği manevi büyüklerinden emekli hafız din görevlisi olan Cemil USTA, konuşmasında; köyünden, beldesinden bu alana gelip vatanı ve milleti için nöbet tutan insanların bir büyük dava için burada bulunduğuna dikkat çekti.
USTA şöyle devam etti:
“Burada vatanınızı çok sevdiğiniz için evinizden, köyünüzden beldenizden gelip, vatanınız için nöbet tutuyorsunuz. Allah’ın rahmeti sevdiği kullarının üzerinedir. Din düşmanı olan kullarına rahmet etmez yüce yaradan. Bu ülkede hainlere karşı mücadele ederken şehit olan kardeşlerimiz en güzel mertebe ulaştırır. Şehit edenlerin yeri de hiç kuşku yoktur ki ateştir. Siz burada farklı yerlerden gelmenize rağmen tek bir çatı altında gönül birlikteliği içerisindesiniz. Kardeşliğimizi muhafaza edelim, tuzak kuranların fitnelerine de asla inanmayalım.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, demokrasi mitingi, İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programlarda, Nevşehir Belediye Başkanlığı mehteran takımın mehter marşı okunarak, sivil toplum kuruluşu üyelerinin “Kefenimizi Giydik, Vatanımız İçin Ölmeye Geldik” pankartı ile çıkmaları mitinge katılan binlerce vatandaş tarafından sloganlarla karşılanıyor.
Daha sonra demokrasi mitingi dua ve şiirlerin okunması ile devam etti.
Nevşehir’de Diriliş Meydanında demokrasi mitingine katılan vatandaşlar nöbete devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan bir grubun 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi gerçekleştirdikleri darbe girişimine karşı Nevşehirlilerin demokrasi nöbeti 10. güne girdi.
Demokrasi mitinglerine; Vali AKTAŞ, belediye başkanları, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılarak destek veriyor.
Diriliş Meydanında akşam saatlerinden itibaren, ellerinde Türk bayrakları ile düzenlenen demokrasi mitingingi İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programlarda, Nevşehir Belediye Başkanlığı mehteran takımın mehter marşı okuyarak, sivil toplum kuruluşu üyelerinin “Kefenimizi Giydik, Vatanımız İçin Ölmeye Geldik” pankartı ile çıkmaları mitinge katılan binlerce vatandaş tarafından sloganlarla karşılanıyor.
Demokrasi mitingi dua ve şiirlerin okunması ile devam ediyor, vatandaşlar, miting programını takip ederek sabahlara kadar vatan, millet ve şehitler için dua ediyorlar.

1994 yılında Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başladı.
Yurt içinde değişik il ve ilçelerdeki stajlara ilaveten 8 ay İngiltere’de dil eğitimi gördü. Sırasıyla Erzurum-Oltu, Bolu-Gölyaka ve Adana-Tufanbeyli İlçelerinde Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. 1997-1999 yıllarında Kastamonu-Devrekani, 1999-2001 yıllarında Bayburt-Demirözü, 2001-2006 yıllarında Erzincan-Tercan, 2006-2008 yıllarında da Antalya-Finike Kaymakamlığı yaptı. 2008 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevini geçici görevlendirme ile Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü olarak 2010 yılına kadar yürüttü. 2010 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Ağustos 2013’te bu görevinden Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı.
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı ünvanı ile İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA’nın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmekte iken 01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30 Mayıs 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Nevşehir Valiliğine atandı.
13/06/2016 tarihinde bu göreve başlayan İlhami AKTAŞ ev hanımı Songül AKTAŞ ile evli olup Elif Aslıhan ve Ahmet Tuncer adında 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
![]() |
Mustafa AÇIKGÖZ
|
![]() |
Murat GÖKTÜRK
|
![]() |
Ebubekir GİZLİGİDER
|
İlin tarihi M.Ö.7000 yıllarına kadar uzanır. Nevşehir ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen (Farsça Katpatuka) Kapadokya Bölgesinin merkezinde yer alır. Bölgeye sırası ile Hititler, Frigler, Asurlular, Persler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar egemen olmuşlardır.
Kapadokya Bölgesi M.S. 3. yüzyıldan itibaren Hristiyanlığın önemli merkezlerinden biri olmuştur. 11. ve 12. yüzyıllarda Selçukluların hakimiyetine girmiştir.
1071 Malazgirt Zaferinden sonra bölgede Türk köyleri kurulmaya başlayınca şehre Muşkara ismi verilmiştir.
İlin adı 1725 tarihinde Nevşehir olarak değiştirilmiştir. Nevşehirli Sadrazam Damat İbrahim Paşa zamanında büyük bayındırlık hareketine girişilmiş; imaretler, camiler, medreseler ve çeşmeler yapılmıştır.
Nevşehir; 6429 sayılı Kanun ile 20 Temmuz 1954 tarihinde İl statüsüne kavuşmuştur.
.jpg?width=1200&mode=max&quality=70&format=jpg)
.jpg?width=1200&mode=max&quality=70&format=jpg)
.jpg?width=1200&mode=max&quality=70&format=jpg)
YORUMLAR