Cumhurbaşkanımıza Ne yazık ki ulaşamadım Aracıları aşamadım
06 Kasım 2016 - 2 views kez okunmuş
Ana Sayfa » ana manset»Cumhurbaşkanımıza Ne yazık ki ulaşamadım Aracıları aşamadım

Lütfen sabredip derdimi okuyunuz
Değerli insan Fehmi Bey
Biliyorum siz de benimle çok ilgilendiniz Allah razı olsun.
Aşağıdaki yazıyı bazı köşe yazarlarına Orman Bakanı yardımcısına gönderdim. Bir netice alacağıma inanmıyorum fakat duramıyorum.Saygılarımla.
Dileğimi sayın Cumhurbaşkanımıza yazdım.Ne yazık ki ulaşamadım.Aracıları aşamadım.Kendileri sık sık “taş üstüne taş koyanı yanındayım” derler.Ben ne yapabilirim.Bana yol gösteriniz.Siz olsanız ne yapardınız.
Ben 1940 doğumlu Emekli Matematik öğretmeni Rahim Demirbaş
Konya Ereğli’sinde,1986 yılında Modern Ereğli dershanesini açtım ilk 19 yıl dershanem çok verimli çalıştı.Yılda imkanı olmayan 100 civarında ailenin çocuğunu ücretsiz veya cüzi ücretle okuttum.Diğer öğrencileri de Türkiye’de en ucuz fiyattan okuttum .Dershanemden sadece 312 öğrenciyi tıpla ilgili bölümlere gönderdim.Diğer bölümlerin sayısı çok daha fazla .
Dershaneden artırdığım ve Selçuk Üniversitesinde çalıştığım yıllarda Çocuklarımla kök boya ile boyadığım iplerle dokuduğum halıları değerlendirerek 1998 yılında birde orman oluşturmaya başladım.500 dekarlık araziler özerinde 32 bin ağacı olan orman oluştu.(Orman oluşturmakta maksadım çöl olmak üzere olan,suyu yağışı az erozyonu fazla bir ortam.burada orman oluşturursam rol model olurum güzel yurdumun her yöresinde orman yapmaya heveslenen insanlarımız bundan cesaret alır diye düşündüm.Bin bir sıkıntı ve çok fazla masrafla bu işi yürütüyordum.)
Tam bu yıllarda fetocular Sabah ve,Ana fen dershanelerini, daha sonrada şahika okulunu açtılar.Öyle bir girdiler ki öğretmenleri ucuz hatta öğretmen olmayanlarda öğretmen olarak çalışıyordu.Okulların çoğunda idareciler bunlardandı.Öğrenciyi yönlendirdiler TV leri gazeteleri,bankaları ,
ablaları ağabeyleri ,sıkı bir şekilde çalıştı.Dünya devletlerin de okullar açıyoruz,dünyayı Müslüman yapacağız propagandaları ile öğrenci ve velileri yönlendirdiler.Sınav sorularını çalarak öğrencilerini başarılı gösterip veli ve öğrenciyi kandırdılar Türkçe olimpiyatları ile herkesi kandırdılar.
Anafeni bir yıl ruhsatsız çalıştırdılar.Şikayet ettik,bir şey değişmedi
Bu ortama karşı zavallı Rahim nasıl rekabet eder.
Her şeyi bir başına karşılamak.
Dershaneye gelen öğrenci azaldı öğretmenlerimin sigortalarını ödeyemez duruma düştüm.
Derdimi kimseye anlatamadım.
Ormanla dershane arasında seçim yaptım.
Ormanı yaşatmayı doğru buldum.2013 yılında dershaneyi kapatmak zorunda kaldım.eğer kapatmasaydım durumum daha beter olacaktı.
Şimdi sigorta borcumdan dolayı SGK üzerinde 32 000 ağaç bulunan orman arazilerimi daha doğrusu ormanı satmak kararı almış.Aslında başkada mal varlığım kalmadı.
Yapılandırmaya girdim fakat taksitleri ödemem mümkün değil.
Orman satılırsa .Tekrar çöl olacağını ve bütün 18 yıllık çabamın boşa gideceğini düşünüyorum.Devletim şimdi sahip çıkmalı.
Bana yardımcı olup,ormanımın satılmasına engel olmanızı diliyorum. Saygılarımla
NOT:Çalışmamı kaymakamlık,orman fidanlığı ,belediye ve İlçe tarım müdürlüğünden sorgulaya bilirsiniz
Adres:Beyören Köyü (Mahallesi) Rahim Demirbaş Emekli Öğretmen Ereğli/Konya Tel 0 532 490 46 42
YORUMLAR
İlgili Terimler :