Serdivan’da Cumhuriyet İçin Kürek Çektiler: 4. Cumhuriyet Kürek Kupası Coşkuyla Tamamlandı

Serdivan’da Cumhuriyet İçin Kürek Çektiler: 4. Cumhuriyet Kürek Kupası Coşkuyla Tamamlandı Serdivan Belediyesi tarafından, Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin katkılarıyla düzenlenen 4. Cumhuriyet Kürek Kupası, Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen yarışların ardından tamamlandı. Cumhuriyet’in 103. yıl dönümüne özel düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin farklı şehirlerinden 19 kulüp ve 373 sporcu bir araya geldi. Gün […]
ana manset - 2 Kasım 2026 10:43

Serdivan’da Cumhuriyet İçin Kürek Çektiler: 4. Cumhuriyet Kürek Kupası Coşkuyla Tamamlandı

Serdivan Belediyesi tarafından, Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin katkılarıyla düzenlenen 4. Cumhuriyet Kürek Kupası, Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen yarışların ardından tamamlandı. Cumhuriyet’in 103. yıl dönümüne özel düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin farklı şehirlerinden 19 kulüp ve 373 sporcu bir araya geldi. Gün boyunca devam eden müsabakalar, kıyasıya mücadelelerin yanı sıra renkli görüntülere sahne olurken ödül töreni de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

19 Kulüp ve 373 Sporcu Aynı Parkurda Buluştu

Aşağıdereköy Mahallesi’nde bulunan Serdivan Kürek Kano Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyonda U19, büyükler ve master kategorilerindeki sporcular, farklı branşlarda derece elde edebilmek için mücadele etti. Sabah saatlerinde başlayan yarışlarda sporcuların performansı ve takımlar arasındaki rekabet, Sapanca Gölü’nde heyecanlı anlar yaşattı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen kulüpler, sezon boyunca sürdürdükleri hazırlıkların karşılığını almak için parkura çıkarken genç sporcular da deneyimli kürekçilerle aynı organizasyonda mücadele etme fırsatı buldu. Yarışları takip etmek üzere tesislere gelen aileler ve sporseverler, takımlarına destek vererek organizasyonun coşkusuna ortak oldu.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilen kupa, sporun farklı şehirlerden insanları aynı amaç etrafında buluşturan yönünü de ortaya koydu. Serdivan’ın doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleşen müsabakalar, su sporlarına yönelik ilginin artmasına katkı sağladı.

Dereceye Giren Kulüpler Ödüllerini Aldı

Yarışların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik’in ev sahipliğindeki program, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Törene İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özkan Akdeniz, Türkiye Kürek Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Erhan Tanyeri, Serdivan Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Yeşilyurt, AK Parti teşkilat mensupları ve İlçe Jandarma Komutanı Nuri Çiftçi katıldı.

Farklı kategorilerde kürsüye çıkmayı başaran sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Erkekler genel klasmanında Sakarya Alesta Kürek Kulübü, kadınlar genel klasmanında ise Haliç Kürek Kulübü birincilik elde etti. Diğer kategorilerde de başarılı sonuçlar alan kulüpler, emeklerinin karşılığını ödülleriyle aldı.

BENZER HABERLER