Peribacası faciasında hayatını kaybeden Sakaryalı genç çiftin cenazesinde gözyaşları sel oldu
HABER-Fehmi DUMAN-Necla BAKAN
Nevşehir’in Göreme beldesinde peribacasının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Sakaryalı gazeteci Fatih Eray Tuna ve eşi Begüm Çetinkaya Tuna için Adapazarı Orhan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Genç çiftin ailesi ve yakınları taziyeleri kabul ederken törende gözyaşları sel oldu
Nevşehir Kapadokya’da peribacasının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Sakaryalı gazeteci Eray Tuna ve eşi Begüm Tuna, düzenlenen cenaze törenleriyle son yolculuklarına uğurlandı. Begüm Tuna Sapanca Yanık-Kurtköy Mahalle Mezarlığı’na, Eray Tuna ise Geyve Merkez Mezarlığı’na defnedildi
Nevşehir’in Göreme beldesinde peribacasının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Sakaryalı yeni evli çift Eray Tuna ve Begüm Tuna, son yolculuklarına uğurlandı.
Genç çiftin cenazeleri, cuma namazına müteakip Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Orhan Camii’ne getirildi. Burada genç çiftin ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. Aileleri, yakınları, dostları ve meslektaşlarının katıldığı cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Genç yaşta hayatını kaybeden çiftin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
Alınan helallik ve cuma namazına müteakip Orhan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eray ve Begüm Tuna’nın cenazeleri son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze namazına Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Milletvekilleri Ali İnci, Ertuğrul Kocacık , Murat Kaya, Ayça Taşkent, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai MATUR , Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Nedim Müjdat Çetin , iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri, basın mensupları, Tuna ve Çetinkaya ailesi ile yakınları ve kalabalık cemaat katıldı.
BEGÜM TUNA SAPANCA’DA, ERAY TUNA GEYVE’YE DEFNEDİLDİ
Orhan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından genç çiftin cenazeleri defnedilmek üzere Geyve ve Sapanca ilçelerine götürüldü.
Begüm Tuna’nın cenazesi Sapanca Yanık-Kurtköy Mahalle Mezarlığı’na, gazeteci Eray Tuna’nın cenazesi ise Geyve Merkez Mezarlığı’na defnedildi.
5 TEMMUZ’ DA DÜNYA EVİNE GİRMİŞLERDİ
Sakarya basın camiasının tanınan genç isimlerinden olan Eray Tuna, Geyve Medya’nın imtiyaz sahibi olmasının yanı sıra Medyabar’da muhabir olarak görev yapıyordu. Eşi Begüm Tuna’nın ise muhasebeci olduğu öğrenilmişti.
5 Temmuz 2026 tarihinde dünya evine giren çiftin nikâhını Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız kıymıştı. Henüz birkaç ay önce hayatlarını birleştiren genç çift, tatil ve gezi amacıyla gittikleri Kapadokya’da yaşanan faciada hayatını kaybetmişti.
1999 DEPREMİNDE ENKAZDAN KURTULMUŞTU
Gazeteci Eray Tuna hakkında ortaya çıkan bir diğer kahreden detay ise 1999 Marmara Depremi’nde ailesiyle birlikte enkaz altında kalması olmuştu.
Adapazarı’nda yaşadıkları evin depremde yıkılması sonucu ailesiyle birlikte yaklaşık 5 saat enkaz altında kalan Tuna, enkazdan sağ çıkarılmıştı. Depremde evlerini kaybeden aile daha sonra Geyve ilçesine taşınmıştı.
Yıllar önce Adapazarı’ndaki büyük depremde enkazdan kurtulan Eray Tuna’nın, bu kez Nevşehir’deki peribacası faciasında eşiyle birlikte hayatını kaybetmesi Sakarya’da büyük üzüntü yarattı.