Dört Sanatçı Bodrum’da Aynı Hafızada Buluştu

Dört Sanatçı Bodrum’da Aynı Hafızada Buluştu “ARKHE: Hafızanın Rahmi ve Kadim Eşikler” Sergisi 3 Ağustos’ta Boho Galeri’de Açıldı BODRUM – Ağustos 2026 Mersin, Adana ve İstanbul’da üretimlerini sürdüren dört çağdaş sanatçı, ortak bir kavramsal zeminde buluşarak eserlerini Bodrum’da sanatseverlerle buluşturdu. “ARKHE: Hafızanın Rahmi ve Kadim Eşikler” başlıklı karma sergi, 3 Ağustos 2026 tarihinde Boho Galeri’nde […]
ana manset - 4 Ağustos 2026 08:21

Dört Sanatçı Bodrum’da Aynı Hafızada Buluştu

“ARKHE: Hafızanın Rahmi ve Kadim Eşikler” Sergisi 3 Ağustos’ta Boho Galeri’de Açıldı

BODRUM – Ağustos 2026

Mersin, Adana ve İstanbul’da üretimlerini sürdüren dört çağdaş sanatçı, ortak bir kavramsal zeminde buluşarak eserlerini Bodrum’da sanatseverlerle buluşturdu. “ARKHE: Hafızanın Rahmi ve Kadim Eşikler” başlıklı karma sergi, 3 Ağustos 2026 tarihinde Boho Galeri’nde düzenlenen açılışla kapılarını açtı.

Açılışa katılan sanatçılar, ziyaretçilerle bir araya gelerek eserlerinin üretim süreçlerini paylaştı ve sanatseverlerle eserler üzerine sohbet etti.

Mersin’den Seda Şahbaz ve Tuğba Küçükbahar, Adana’dan Vehbi Mangtay ile İstanbul’dan Nihal Şahin Göl, farklı disiplinlerde ürettikleri eserleri ortak bir kavramsal zeminde buluşturuyor. Resim, heykel ve seramikten oluşan seçki; insanın kökeni, hafızası, bilgi arayışı ve dönüşümü üzerine çok katmanlı bir sanat deneyimi sunuyor. Proje Yöneticisi Kaan Yiğit Karaaslan tarafından kurgulanan sergi, disiplinlerarası yaklaşımıyla sanatçılar arasında güçlü bir düşünsel diyalog kuruyor.

Adını Antik Yunanca’da “başlangıç”, “ilk ilke” ve “varlığın özü” anlamlarına gelen Arkhe kavramından alan sergi; doğuş, bellek, sınır, bilgi ve şifa kavramlarını çağdaş sanatın farklı ifade biçimleri üzerinden yeniden yorumluyor.

Her sanatçı, kendi özgün üretim diliyle serginin ortak anlatısına katkı sunuyor. Seda Şahbaz, yaşamın başlangıcını ve ilk barınağı odağına alan resim ve heykelleriyle; Nihal Şahin Göl, bireysel ve kültürel belleğin katmanlarını irdeleyen resimleriyle; Vehbi Mangtay, ahşap heykelleri aracılığıyla insanın bilgi arayışını ve sınır ihlallerini sorgulayan çalışmalarıyla; Tuğba Küçükbahar ise mitoloji, dişil hafıza ve şifa kavramlarını merkezine alan seramik eserleriyle sergide yer alıyor.

“Sanat, Kentler Arasında Kurulan Bir Diyalogdur”

Proje Yöneticisi Kaan Yiğit Karaaslan, projeyi şu sözlerle değerlendirdi:

“ARKHE, yalnızca eserlerin yan yana geldiği bir sergi değildir. Sergi manifestosunu kaleme alırken ana odağım, farklı kentlerde üretim yapan sanatçıları ortak bir düşünce etrafında buluşturan bağımsız bir kültür girişimi ortaya koymaktı. Bu sergi; hafızayı, kökeni ve insanın varoluşuna ilişkin kadim soruları çağdaş sanat aracılığıyla yeniden düşünmeye davet eden kültürel bir buluşmadır. Bodrum’un sanat yaşamına katkı sunarken, aynı zamanda şehirler arasında yeni kültürel bağlar kurmayı ve disiplinlerarası sanatsal diyaloğu güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Boho Galeri’nin taş mimarisi içinde kurgulanan sergi, ziyaretçilerini yalnızca eserlerle değil; düşünce, hafıza ve mitoloji arasında kurulan çok katmanlı bir deneyime davet ediyor.

“ARKHE: Hafızanın Rahmi ve Kadim Eşikler” sergisi, 8 Ağustos 2026 tarihine kadar Boho Galeri‘de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

SERGİ BİLGİLERİ

ARKHE: Hafızanın Rahmi ve Kadim Eşikler (3-8 Ağustos 2026)

Sanatçılar:

Proje yöneticisi: Kaan Yiğit Karaaslan

Mekân: Boho Galeri, Bodrum Sanayi Türkkuyusu Mahallesi, Hacı Resul Sokak, No:36 Bodrum / Muğla

BENZER HABERLER