Başkan Akgün Altuğ, verimli tarım arazilerinin heba edildiğini vurgulayarak, “Mühendisliği ve bilimi kullanarak artık yükselmemiz gerekiyor” dedi.
Akgün Altuğ’dan Ezber Bozan Çıkış
SATSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda arsa ve konut maliyetlerine dikkat çeken Başkan Akgün Altuğ, Sakarya’da yatay mimari nedeniyle verimli tarım arazilerinin heba edildiğini vurgulayarak, “Mühendisliği ve bilimi kullanarak artık yükselmemiz gerekiyor” dedi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, meclis salonunda gerçekleştirildi.
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı konuşmalara yanıt vermek üzere kürsüye çıkan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, şehirdeki yüksek arsa fiyatları, konut maliyetleri ve kentsel yapılaşma politikaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“SANAYİYE VERDİĞİMİZİN ÇOK DAHA FAZLASINI KONUTA VERİYORUZ”
17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 27 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Altuğ, deprem sonrası uygulanan kat sınırlaması ve yatay mimari politikasının tarım topraklarını tükettiğini ifade etti:
“17 Ağustos’un üzerinden 27 yıl geçti. Biz hâlâ yatay mimaride inat ediyoruz. Sanayi alanlarına verdiğimiz toprakların çok daha fazlasını yatay mimari yüzünden konuta veriyoruz. Bu durumun artık değişmesi lazım. Teknoloji gelişti, mühendislik bilimi çok ileri seviyede.”
“BİLİMİ KULLANARAK YÜKSELMELİYİZ”
Verimli tarım arazilerinin korunması ve vatandaşların daha uygun maliyetle ev sahibi olabilmesi için çok katlı ve güvenli binalara geçilmesi gerektiğini savunan Altuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir taraftan ‘tarım şehriyiz’ diyoruz ama diğer taraftan en verimli tarım arazilerimizi yatay konut projeleriyle heba ediyoruz. Dünyanın pek çok yerinde 7’nin üzerinde depremler meydana geliyor. O bölgelerdeki can kayıplarına ve yapılara baktığımızda, adamların meseleyi teknoloji ve mühendislikle çözdüğünü görüyoruz.
Hem inşaatçı ve müteahhitlerimizin maliyetlerinin düşmesi hem de ev almak isteyen halkımızın çok daha uygun fiyatlarla konuta ulaşabilmesi için bu inattan vazgeçmeliyiz. Şehrin kıymetli topraklarını heba etmemek adına mühendisliği ve bilimi doğru kullanarak yükselmeliyiz.”