Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İçişleri Bakanlığına ait Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 430 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi ATAMA KARARI –– Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2026/148) TEBLİĞ –– Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvellerde […]
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İçişleri Bakanlığına ait Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 430 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi
ATAMA KARARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni atama kararnamesi kapsamında mülki idarede kapsamlı bir rotasyona gidildi. Kararname ile İçişleri Bakanlığı bünyesindeki yüzlerce vali yardımcısı, kaymakam ve üst düzey bürokratın yeni görev yerleri belirlendi.
TOPLAM 430 İSMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
Buna göre; toplam 430 mülki idare amirinin görev yerleri yeniden belirlendi. Taşra teşkilatında görev yapan 15 mülki idare amirinden 11’i kaymakam, 4’ü vali yardımcısı olmak üzere merkez yeniden görevlendirildi. Ayrıca 208 mülki idare amiri kaymakamlıktan kaymakamlığa, 82’si kaymakamlıktan vali yardımcılığına, 74’ü vali yardımcılığından vali yardımcılığına, 32’si ise vali yardımcılığından kaymakamlığa atandı. Bunun yanında İstanbul’da 5, Ankara’da 4 ve İzmir’de 6 kaymakamın görev yerleri değiştirildi.
Ayrıca, 6’sı il, 7’si ilçe kayyumu olarak görev yapan 13 mülki idare amirinin de görev yeri değiştirilerek yerlerine yeni isimler getirildi.
Sakarya’da kaymakam ve vali yardımcıları değişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Sakarya’da görev değişiklikleri yaşandı. Kararnameyle 5 ilçe kaymakamı ve 2 vali yardımcısının görev yeri değiştirildi. Ayrıca Sapanca birinci sınıf ilçe statüsüne yükseltilirken, Sakarya’daki vali yardımcısı sayısı da 10’a çıkarıldı.
5 KAYMAKAM BAŞKA İLLERE ATANDI
Atama kararnamesi kapsamında Erenler Kaymakamı Günhan Yazar, Manisa’nın Şehzadeler ilçesine kaymakam olarak atandı.
Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Konya Selçuklu Kaymakamlığı görevine getirilirken, Adapazarı Kaymakamı Oktay Kaya Gaziantep Vali Yardımcılığı görevine atandı.
Pamukova Kaymakamı Gürsel Temurci ise Mardin’in Nusaybin ilçesine kaymakam olarak görevlendirildi.
Geyve Kaymakamı Murat Güven ise Denizli Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
İLÇELERE YENİ KAYMAKAMLAR GÖREVLENDİRİLDİ
Boşalan kaymakamlık görevlerine ise farklı illerde görev yapan mülki idare amirleri atandı.
Kocaeli Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Erenler Kaymakamlığına atanırken, İstanbul Silivri Kaymakamı Tolga Toğan Serdivan Kaymakamlığı görevine getirildi.
İzmir Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Adapazarı Kaymakamlığına atanırken, Erzincan Refahiye Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu ise Pamukova Kaymakamlığı görevine getirildi.
Murat Güven’den boşalan Geyve Kaymakamlığına ise Tokat-Zile Kaymakamı Çağlar Tekin atandı.
VALİ YARDIMCILIKLARINDA DA DEĞİŞİKLİK
Kararname kapsamında Sakarya Vali Yardımcısı Eyüp Kaykaç, Balıkesir Vali Yardımcılığı görevine atanırken, Sakarya Vali Yardımcısı Asalet Karabulut ise Yalova Vali Yardımcılığı görevine getirildi.
Sakarya’dan ayrılan iki vali yardımcısının yerine ise yeni görevlendirmeler yapıldı.
SAKARYA’YA İKİ YENİ VALİ YARDIMCISI
Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ile İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar, yayımlanan kararnameyle Sakarya Vali Yardımcılığı görevlerine atandı
| TEBLİĞ |
| İçişleri Bakanlığından:
MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA, DEĞERLENDİRME VE
YERDEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNİN EKİ CETVELLERDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2026/1)
MADDE 1- 24/6/1986 tarihli ve 86/10782 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin ekinde yer alan ilçe sınıflarını düzenleyen (EK: II) sayılı cetvelde aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.
“İLİ İLÇESİ ESKİ SINIFI YENİ SINIFI
ADANA Saimbeyli 6 5
AFYONKARAHİSAR İhsaniye 5 4
ARTVİN Yusufeli 6 4
AYDIN Didim 2 1
BALIKESİR Marmara 6 4
DİYARBAKIR Hazro 4 6
DİYARBAKIR Kocaköy 4 6
EDİRNE Enez 4 3
EDİRNE İpsala 4 3
ESKİŞEHİR Mihalıççık 5 4
HATAY Arsuz 3 2
HATAY Hassa 6 4
KASTAMONU Daday 5 4
KOCAELİ Dilovası 2 1
MANİSA Alaşehir 2 1
MARDİN Artuklu 3 2
SAKARYA Sapanca 2 1
SAMSUN Asarcık 6 5
SAMSUN 19 Mayıs 3 2
SAMSUN Kavak 4 3
SİVAS Altınyayla 6 5
TOKAT Pazar 5 4
TRABZON Yomra 3 2
TRABZON Arsin 4 3
TRABZON Çaykara 6 4
TRABZON Dernekpazarı 6 5
YOZGAT Saraykent 5 4”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Vali Yardımcıları sayısını gösteren (EK:VII) sayılı cetvel aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. |