roller chain uk ads uk company usa ¹«Ë¾´ıÓö

Anasayfa | Künye | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

Arama


Gelişmiş Arama

Sakarya'da Sağlık Skandalı Bir evladın adalet isyanı!

Bir ihmal sonucu öldüğü iddia edilen babanın ardından evladın sürdürdüğü hukuk mücadelesi isyana dönüştü.

Kategori  Kategori : Sağlık
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 424
Tarih  Tarih : 27 Şubat 2010 23:29

 

Bir evladın adalet isyanı!
Bir ihmal sonucu öldüğü iddia edilen babanın ardından evladın sürdürdüğü hukuk mücadelesi isyana dönüştü.

İhmal sonucu öldüğü iddia edilen eski Alifuatpaşa Belediye Başkanı İzzeddin Akbaş'ın oğlu Murad Akbaş'ın hukuk mücadelesi Adapazarı Kaymakamlığı'nın oluşturduğu komisyona takıldı.

Yenikent Devlet Hastanesi'nde kaptığı enfeksiyon, hastane mikrobu ve yanlış tedavi sonucu öldü iddiası için oluşturulan komisyon "Hastanın başka bir hastaneye götürülmek istendiğinde bunun sebebinin hastanın durumun risk taşıdığı nedeniyle uygun görülmediği" gerekçesiyle soruşturma izni vermedi.

Murad Akbaş'ın yazılı açıklaması şöyle

13.12.2009 tarihinde vefat eden  babam İzzeddin AKBAŞ’ın tedavisi ile gerektiği gibi ilgilenmeyen, epikriz raporunu vermeyen hastayı sevk etmeyerek ambulans almamızı engelleyen, görevini ihmal eden Dr. A.A.'dan ve Sakarya Yenikent Devlet Hastanesinde babamın geldiği gün 4 saat hiçbir işlem yapmayan acil servis personelinden, icapçı olduğu halde hastaneye gelmeyerek  hastayı görmeden evinden ilaç yazan Dr. F.O'dan, babamın hastane mikrobu kapmasına neden olan yoğun bakım ünitesindeki görevlilerden ve hastane yetkililerinden 22.12.2009 tarihinde Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak  şikayetçi oldum. Şikayetçi olduğum doktorların halen görevde olmaları nedeniyle bağlı bulundukları Mülki Amirin soruşturma izne gerektiğinden Adapazarı Kaymakamlığından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma izni istemiştir. Adapazarı Kaymakamlığıda bir komisyon oluşturarak olayı incelemiştir. Ancak oluşturulan komisyon Milli Eğitim den bir okul müdürü ve bir Doktordan ibaret olup ne yazıkki bu doktor şikayet edilen Op.Dr. H.H.Ç. olduğu tarafımca  tespit edilmiştir.

Bu oluşturulan komisyonun raporun da şikayetimle ilgisiz ve tutarsız bir şekilde, Yoğun Bakımın mikroplu olduğunu kabul ediyor ve bunun çok normal bir şeymiş gibi yazısında bu mikrobun doğada ve hastanelerde yaygın olarak bulunduğunu, Halbuki Acinetobacter mikrobu  sadece yoğun bakım servislerinde en sık rastlanan Gram negatif infeksiyon etkenleri arasındadır. Acinetobacter türleri hastanelerde hem kuru hem nemli olmak üzere çeşitli yüzeylerde canlı kalarak hastane enfeksiyonlarının önemli bir kaynağını oluştururlar. (Kaynak Vikipedi). Başka bir hastaneye götürülmek istendiğinde bunun sebebinin hastanın durumun risk taşıdığı nedeniyle uygun görülmediği belirtilmektedir. Bu gerekçeyle soruşturma izni verilmediği tarafıma bildirilmiştir. Ne yazıkki yoğun bakıma girmeden evvel en ufak risk bulunmayan babam yanlış tedavi sonucu riskli bir duruma düşürülmüştür. Bu durumda sorumluluk  aldığımız halde ambulans bile verilmemiştir. Şikayetçi olduğumuz icapçı olduğu halde hastaneye gelmeyerek  hastayı görmeden evinden ilaç yazan Dr. F.O'nun kaymakamlıkta kurulan komisyonda ismi bile nedense geçmemektedir.

Sonuç olarak Yenikent Devlet Hastanesi Baştabip Yardımcısı kurulan komisyona alınarak şikayetçi bulunulan doktorlar koruma altına alınmış böyle bir skandalın üstü örtülmeye çalışılmaktadır. Her şey belgeli ve ispatlı olduğu halde hiç bu belgelere bakılmayarak Adapazarı Kaymakamlığı da  soruştuma izni vermemiştir".

 
 
 
 
 

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

Ramazan bayramı

Son Dakika Haberleri

Yeni Sayfa 1

Sakarya Önemli Telefonlar

Valilik 277 77 90

Emniyet Müdürlüğü  241 54 00

Büyükşehir Belediyesi 274 50 20

Polis İmdat 155

Jandarma 156

Zabıta 153

Hızır Acil 112

İtfaiye 110

Orman Yangın 177

Elektrik Arıza 186

Su Arıza 277 54 25

Telefon Arıza 121

Sakarya D.Hastanesi  275 10 10

SSK Hastanesi 275 19 00

TCDD Gar Müdürlüğü 277 37 00

© 2005-2007 Tüm Hakları Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi